Aston Martin "İngiliz Ferrari" Olmak İstiyor

Ototeknikveri     09 Nisan 2020 11:32

Aston Martin yöneticisi Andy Palmer firmasının "İngiliz Ferrari" olarak konumlanmak istediğini söyledi.

Aston Martin "İngiliz Ferrari" Olmak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma kısa süre önce Kanadalı milyarder Lawrence Stroll'dan ciddi miktarda bir yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte şirketin başına da geçen Stroll, pek çok şeyde değişiklik yapmayı ve şirketi daha karlı hale getirmeyi planlıyor.

 

Andy Palmer konuyla ilgili açıklamasında "Lawrence Stroll uzun zamandır Kanada'da Ferrari ithalatçısıydı. Dolayısıyla Ferrari'yi çok iyi anlıyor. Gelecekte daha az spor otomobil modeli çıkartmak ancak bunları daha karlı hale getirmek istiyoruz. Geçen yıl toptan satış için 5800 adet spor otomobil ürettik. 2020'de bu sayı biraz daha az olacak." dedi.

 

Palmer konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşleri yürütme şeklimizi değiştireceğiz. Müşterilerimize otomobillerini daha fazla kişiselleştirme imkanı sunacağız ve buna göre üretimimizi belirleyeceğiz. DBX zaten nasıl devam etmemiz gerektiğini gösteriyor. Bu otomobilleri perakende için üretiyoruz ve 2020 için sipariş kapasitemiz doldu."

Aston Martin'in bu yıl için acil öncelikleri arasında talep ve arzı dengelemek ve üretimi sipariş sayısına göre yapmak bulunuyor. Marka ayrıca teslimatlar başladığında DBX'in mükemmelliğinden emin olmalı. Bu arada firmanın elektrifikasyon planları ve Lagonda markasını yeniden canlandırma girişimi yavaşlayabilir. Aston Martin ortadan motorlu süper otomobil ve hiper otomobil modellerinin bir an önce piyasaya çıkmasının daha önemli olduğunu düşünüyor.

Bu kapsamda, Palmer'ın verdiği bilgilere göre, Valkyrie bu yıl, Valhalla 2022'de, Vanquish ise 2023'te çıkacak. 3.0 litre V6 hibrit ve plug-in sistemler mümkün olan en kısa sürede seriye eklenecek. Yeni hibrit sistemlerin çıkışı ve Lagonda'nın geri dönüşü 2024 - 2025 yıllarını bulabilir.

 

Son Güncelleme : 10 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo