Mercedes ve Audi Avrupa'da Üretime Yeniden Başlamaya Hazırlanıyor

Ototeknikveri     09 Nisan 2020 11:32

Mercedes ve Audi Avrupa'daki fabrikalarında bu ay sonundan önce üretime yeniden başlayabilmeyi umuyor. Öte yandan, bu planların gerçekleşmesi önümüzdeki haftalarda koronavirüs salgınına karşı alınacak önlemlerin ne şekilde ilerleyeceğine bağlı.

Mercedes ve Audi Avrupa'da Üretime Yeniden Başlamaya Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes ilk etapta otomobiller için çok önemli bazı parçaları üretmeyi planlıyor. Firmanın motor fabrikaları ve Kamenz elektrikli otomobil pili fabrikası mümkün olursa 20 Nisan'da üretime başlayacak, bunları Sindelfingen ve Bremen'deki otomobil fabrikaları takip edecek. Bu fabrikalar ilk günlerde tek vardiya halinde çalışacak.

 

Bu arada bir Mercedes sözcüsü E-Serisi ve S-Serisi modellerinin üretildiği Sindelfingen'de ve C-Serisi, GLC, EQC modellerinin üretildiği Bremen'de çalışmaların 27 Nisan'dan önce başlayamayabileceğini söyledi.

 

Audi'nin planları da benzer şekilde. Firma Ingolstadt fabrikasında (Q2, A3, A4 ve A5 modelleri burada üretiliyor) 27 Nisan'da üretime başlayacak. Bunun öncesinde Macaristan'daki Gyor fabrikasında diğer tesislere tedarik edilecek parçaların üretimine başlanacak.

 

Gyor dünyanın en büyük motor fabrikalarından birisi ve geçen yıl 1.97 milyon adet motor üretti. Fabrika diğer Volkswagen Grubu markalarına da motor tedarik ediyor. Elektrikli motorların yanı sıra fabrikada beş benzinli ve üç dizel motor tipi üretiliyor.

Son Güncelleme : 10 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo