Wuhan'da Honda'nın Üretimi Salgın Öncesi Rakamlara Geri Dönüyor

Ototeknikveri     09 Nisan 2020 11:32

Honda'nın koronavirüs salgınının başladığı Çin'in Wuhan kentindeki fabrikası, salgın öncesindeki üretim rakamlarını yeniden yakalamaya başladı. Bu arada fabrikada virüse karşı önlemler alındı ve üretim buna göre şekillendirildi.

Wuhan'da Honda'nın Üretimi Salgın Öncesi Rakamlara Geri Dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda'nın yerel ortağı Dongfeng Motor Group ile birlikte işlettiği fabrika Ocak ayının sonlarında kapanmıştı. O dönemde Wuhan salgının merkeziydi ve sıkı karantina kuralları uygulanıyordu. Fabrika 11 Mart günü kapılarını yeniden açtı, bu hafta ise üretim salgın öncesi rakamları yakaladı.

 

Fabrikadaki 12.000 işçinin yaklaşık %98'i işine geri döndü ve üretimdeki kaybı telafi edebilmek için fazla mesai yapıyor. Bu hafta her işçi 1.5 saat daha fazla çalıştı.

 

İşe geri dönen çalışanlar salgının başından beri bulundukları yerleri ve sağlık durumlarını açıklamak zorunda. Ayrıca fabrikada ateş ölçüm noktaları kuruldu. Fabrikada çeşitli yerlere dağıtılmış afişlerde çalışanların birbirlerinden en az 1 metre uzakta durmaları uyarısı yapılıyor. Sigara içme ve mola alanları da çalışanların biraraya gelmemesi için kapatıldı. İşi biten her çalışan çıkarken o gün öksürüp öksürmediğini ya da hasta görünen bir kişiyle temas edip etmediğini bildiriyor.

 

Firmaya göre üretim yeniden başladığından beri fabrikada hiç bir koronavirüs vakası görülmedi.

 

Son Güncelleme : 10 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo