FCA ve PSA Birleşme Sürecini Hızlandırdı

Ototeknikveri     10 Nisan 2020 08:38

PSA CEO'su Carlos Tavares'e göre, Fiat Chrysler Automobiles ve PSA devam eden koronavirüs salgınına rağmen birleşme süreçlerini hızlandırdı.

FCA ve PSA Birleşme Sürecini Hızlandırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki büyük firmanın birleşmeyi hızlandırmak istemesinin sebeplerinden birisi Covid-19 salgınının tetiklediği ekonomik kriz endişesi olabilir. Salgın nedeniyle Avrupa ve Kuzey Amerika'da yeni otomobillere talep durma noktasına geldi. Bu da otomobil üreticilerini üretimi durdurmak zorunda bırakıyor ve finansal sıkıntı riski yaratıyor.

 

FCA kısa süre önce mevcut 7.7 milyar euro kredi limitine 3.5 milyar euro daha ilave etti. Bu arada PSA Grubu da 3 milyar euro'luk yeni kredi limiti için kollarını sıvadı.

 

FCA aynı zamanda hissedarlar toplantısını Haziran ayı sonuna erteledi.

 

Intesa Sanpaolo analisti Monica Bosio, konuyla ilgili açıklamasında "Birleşme süreci hızlanırken, yıllık toplantının ertelenmesi piyasanın hissedarlara ödenecek yıllık kar payının da iptal edilmesi endişelerini artırdı." dedi.

 

Şubat ayı sonlarından beri FCA hisseleri %45, PSA hisseleri ise %32 değer kaybetti. İlk plan birleşmeyi 12 ay içinde tamamlamak olsa da, son gelişmeler iki otomotiv devini çok daha hızlı birleşmeye zorluyor.

 

Netleşmiş bir takvim hala açıklanmasa da, birleşmenin beklenenden çok daha kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 10 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo