Karma Elektrikli Otonom Minibüsünü Tanıttı

Ototeknikveri     11 Nisan 2020 02:43

Karma geçen ay E-Flex platformunu tanıttığında otonom bir teslimat minibüsü üzerinde de çalıştığını söylemişti. Bahsi geçen minibüs elektrikli sürüş ve 4. seviye otonom teknolojiyle ortaya çıktı.

Karma Elektrikli Otonom Minibüsünü Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma henüz araç hakkında fazla bilgi vermedi ancak dış görünümünün Fiat Ducato ile benzerliği dikkat çekiyor. Buna rağmen Karma modelin 22 farklı şekilde konfigüre edilebilen E-Flex platformunu kullandığını belirtiyor.

 

Karma minibüsün oldukça esnek olduğunu, düz ya da I şekilli pil paketlerine uyum sağlayabildiğini söylüyor. Model ayrıca ikili ya da dörtlü motor kurulumları gibi birden fazla güç aktarma organını destekliyor. Bu sayede aracın gücü ve sürüş mesafesi artırılabiliyor. Ayrıca çift yönlü şarj da destekleniyor.

 

Otomobil üreticisi fazla detay vermedi ancak yeni modelin WeRide'dan alınan otonom sürüş sistemiyle geldiği biliniyor. Bunun için bir dizi Lidar ve radar sensörleri, kamera ve GPS kullanılıyor. Karma aracın gerçek zamanlı olarak 360° çevre görünümü sunduğunu belirtiyor.

 

Tüm bilgiler Nvidia Drive AGX Pegasus bilgisayar platformuna giriliyor. Bilgisayar Xavier işlemciler ve iki Tensor Core GPU ile geliyor. Karma bu sayede saniyede 320 trilyon derin öğrenme operasyonu yapabiliyor, güvenli ve tam otonom sürüş sunuyor.

 

Karma yüksek teknolojili ve esnek yapısıyla teslimat sektöründe güzel çözümler sunabilir.

Son Güncelleme : 11 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo