Bu Ülke Otomatik Farları Zorunlu Hale Getirecek

Ototeknikveri     12 Nisan 2020 11:36

Piyasaya yeni çıkan tüm otomobillerde, piyasaya göre değişen şekilde, mutlaka bir takım güvenlik donanımı standart olarak bulunuyor. Önde iki hava yastığından gündüz farlarına bunların pek çoğu günümüzde zorunlu.

Bu Ülke Otomatik Farları Zorunlu Hale Getirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japonya ise bir güvenlik özelliğini daha zorunlu hale getirdi: otomatik farlar. DrivingVisionNews'e göre, bu zorunluluk 1 Nisan 2020'den itibaren tüm yeni otomobiller için geçerli olacak. Ayrıca Ekim 2021'den itibaren yeni modellerin yanı sıra mevcut otomobillerde de otomatik farlar zorunlu hale gelecek.

 

Otomatik farların kullanıldığı otomobillerde sürücüler geceleri farları kapatamayacak. Japonya'da özellikle kırmızı ışıkta bekleyen otomobillerde sürücüler farları kapatma eğilimindeydi. Bazı sürücüler yeşil ışık yandığında farları tekrar açmayı unutabiliyor. Bu da yayalar ve bisikletlileri tehlikeye atıyor.

 

Ortamdaki ışık 1000 lux altına düştüğünde farların mutlaka açık olması gerekiyor. Bu da havanın açık olduğu bir günde güneşin batmasından 15 dakika öncesine denk geliyor. Ortam ışığı 7000 lux üzerine çıktığında farlar kendilerini otomatik kapatacak. 7000 lux uluslararası çapta sürüş için güvenli sayılıyor.

Ağustos 2014 itibariyle Japonya Otomobil Federasyonu'na göre Japonya'da otomobillerin %30'unda otomatik farlar bulunuyordu. Bu sistemler sürücünün istediğinde farları kapatmasına izin veriyor ancak yeni düzenlemeye göre bu özellik kapatılacak.

3.5 ton üzeri kamyonlar ve 11 koltuktan fazla koltuğa sahip otobüslerde de Nisan 2021'den itibaren ortam ışığına duyarlı otomatik farlar zorunlu olacak. Tüm taşıtlar Ekim 2023'ten itibaren bu standarta uyum sağlayacak. Haberler gündüz farlarının da kademeli olarak zorunlu hale gelebileceği yönünde.

Son Güncelleme : 12 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo