AutoX Şangay'da Büyük Robot Taksi Filosu Kurdu

Ototeknikveri     13 Nisan 2020 03:46

Otonom teknoloji firması AutoX Çin'in Şangay kentinde büyük bir robot taksi operasyon merkezi kurdu.

AutoX Şangay'da Büyük Robot Taksi Filosu Kurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AutoX şu anda San Jose, Hong Kong, Pekin ve Şangay kentlerinde faaliyet gösteriyor. Ayrıca Şenzen, San Jose ve Şangay'da otonom araç pilot programları yürütülüyor. Yeni operasyon merkezi aynı zamanda Çin'deki otonom araçlar için en büyük veri merkezi olacak.

 

AutoX tarafından "Gigafactory" olarak adlandırılan tesiste büyük otonom taşıt filoları için kontrol araçları bulunuyor ve her hafta Şangay'daki taşıtlardan devasa miktarlarda gerçek dünya verileri toplanıyor. Tesis ayrıca 7/24 çalışan simülasyon bulut bilgisayarlarına sahip.

AutoX tesisin 7500 metrekare büyüklüğünde olduğunu ve şehir sakinlerinin yakında bir akıllı telefon uygulaması aracılığı ile robot taksi çağırabileceklerini belirtti. Filodaki tüm araçlar her sabah güvenlik kontrolünden geçeck ve doğru şekilde çalıştıklarından emin olunacak.

Her AutoX test aracında LiDAR semsörleri, kameralar, radar sensörleri ve dahili yüksek performanslı bilgisayar bulunuyor.

Kalibrasyon gerektiğinde otomobil özel bir döner platforma konuyor. Platform dönerken otomobilin dahili yazılım sistemi otomatik olarak sensörleri kalibre ediyor ve yolda toplanan tüm verilerin doğru olduğundan emin oluyor.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo