CEREYAN7, SHELL ECO-MARATHON 2014'TE YARIŞACAK

Ototeknikveri     05 Mayıs 2014 10:05

Yeditepe Üniversitesi 7Tepe Team'n aracı Cereyan7, Shell Eco-marathon 2014'te" yarışacak üniversite takımları arasında yer almayı başardı.

CEREYAN7, SHELL ECO-MARATHON 2014'TE YARIŞACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yıl 15 - 19 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenecek "Shell Eco-marathon 2014'te, yarışacak üniversite takımları arasında, Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümleri öğrencilerinin oluşturduğu elektrikli araç takımı "7Tepe Team" ve araçları "Cereyan7" yer almayı başardı. Hem elektrik hem de güneş enerjisinden yararlanarak çalışabilen Cereyan7, sıfır karbon emisyonu ve çevre dostu olması ile dikkat çekiyor.
 
İlk olarak 2010 yılında tasarlanan ve Almanya'da yarışlara katılan Cereyan7, ardından yapılan bir takım değişiklikler ile 2013 yılındaki Hollanda'daki Shell Eco-Marathon yarışlarında yer ald. "Urban Concept Battery Electric" Kategorisinde Avrupa 13’lüğü ve sıralamadaki Türk takımları arasında da 2’liği alan araç bu seneki yarışlar için yeniden elden geçirildi. Daha aerodinamik bir gövdeye kavuşan araçta, hafiflik sağlaması amacıyla karbonfiber şasi ve gövdeye yer verilmiş. Jantlarında ise kestamit malzeme kullanılan Cereyan7'nin toplam ağırlığı 100 kg sınırında tutlabilmiş. 2.6 metre yüksekliğe ve 1.2 metre genişliğe sahip Cereyan7'nin geliştirilmesinde, 7 makine mühendisliği, 8 elektrik-elektronik mühendisliği,1 sistem mühendisliği, 2 endüstriyel tasarım öğrencisi, 3 asistan ve 1 atölye şefi olmak üzere toplam 22 kişi çalışıyor.
 

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo