Kia Kore'deki Üç Fabrikasında Üretimi Askıya Alacak

Ototeknikveri     15 Nisan 2020 04:03

Kia Motors Güney Kore'de çalışanlarının bağlı olduğu sendikaya ülkedeki üç fabrikada üretimi durdurmak istediğini, koronavirüs salgınının Avrupa ve ABD'de talebi çok düşürdüğünü açıkladı.

Kia Kore'deki Üç Fabrikasında Üretimi Askıya Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sendikadan bir yetkili, Reuters'e sendikanın henüz Kia'nın teklifine bir cevap vermediklerini, teklif kabul edilirse 23 - 29 Nisan günleri arasında üretimin duracağını söyledi. Üretimin durması durumunda çalışanların ücretlerinin ne olacağı ile ilgili pazarlık devam ediyor.

 

Güney Kore'de Nisan'ın ilk 10 gününde ihracat geçen yılın aynı dönemine göre %18.6 düştü. Yeni otomobillerin teslimatları %7.1, otomobil parçalarının teslimatları %31.8 düştü.

 

Kia'nın sahibi Hyundai de Ulsan fabrikasındaki Tucson modelinin üretimini durdurdu. Fanrika 17 Nisan'a kadar kapalı kalacak. İki üretici de Güney Kore ve Çin'deki fabrikalarının çoğunda da üretimi askıya aldı. Kia hisseleri %3.4, Hyundai hisseleri %2 düştü.

 

Kia'nın en yeni modeli geçen ay çıkan 2021 Sorento. Yeni SUV yeni bir platform üzerine inşa edildi ve dünya çapında hibrit versiyon seçeneğiyle sunulacak.

 

Koronavirüs salgınının bu yıl ekonomi üzerinde çok büyük olumsuz etkiler yapması bekleniyor. Dünya genelinde hükümetler ekonomideki çöküşü önlemek ya da yavaşlatmak için sıkı önlemler alıyor.

Son Güncelleme : 15 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo