Çin'e Özel Yeni Baojun RC-5 Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     15 Nisan 2020 11:56

SAIC-GM-Wuling ortak girişiminin sahibi olduğu Baojun 2020 yılını oldukça meşgul geçiriyor.

Çin'e Özel Yeni Baojun RC-5 Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma bu yıl altı yeni model çıkartmayı planlıyor, bunlardan birisi de RC-5 olacak. Baojun'un genç serisinin en yeni üyesi olan kompakt liftback 630 sedan modelinin yerini alacak. Bu model 2011 yılında markanın ilk otomobili olarak çıkmıştı.

 

Daha büyük RC-6'dan ilham alan Baojun RC-5 beş kapılı fastback stili gövdesinde markanın yeni tasarım dilini ve elmas biçimli logosunu barındırıyor.

 

Ön kısım Baojun'un yeni modellerine (RS-3, RS-5 ve RM-5) benzer görünüm sergiliyor, ayrık farlar, yatay ve ince gündüz sürüş ışıkları ile geliyor. Ön panjur en çok RM-5 minivan ile benzerlik gösteriyor. Yandan bakıldığında RC-5 kendisinden büyük RC-6'yı andırıyor, sadece alt kısımdaki yerden yükseklik ve farlar ile arka lambaların tasarımlarında farklılık var.

Şimdilik iç mekanı göremiyoruz ancak modelde RC-6'dan ilham alınması bekleniyor. Bu da geniş ekran ve dijital kontrol paneli anlamına geliyor. Firma RC-5'in gelişmiş bir IOT (nesnelerin interneti) bağlantı sistemi içereceğini belirtiyor.

 

Çin medyasına göre Baojun RC-5 4650 mm uzunluğunda, 1806 mm genişliğinde ve 1458 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi ise 2700 mm. Bu boyutlar onu önceki nesil Skoda Octavia ile benzer yapıyor.

Motor serisinin iki farklı dört silindirli benzinli motordan oluşması bekleniyor. Bunlar 99 PS (98 hp) doğal emişli 1.5 litre ve 147 PS (145 hp) turboşarjlı 1.5 litre motorlar olacak. Altı vitesli manuel şanzıman standart, otomatik ise isteğe bağlı olacak. Baojun önümüzdeki günlerde RC-5'ten yeni detaylar açıklayacak.

Son Güncelleme : 16 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo