2020 Skoda Octavia’dan yeni Fotoğraflar ve Video

Ototeknikveri     17 Nisan 2020 03:52

Geçen ay yeni Octavia Combi detaylı şekilde tanıtılmıştı. Bugün ise Skoda beş kapılı Octavia liftback modelinden fotoğraflar ve bir video yayınladı.

2020 Skoda Octavia’dan yeni Fotoğraflar ve Video
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yunanistan’da yapılan uluslararası tanıtımda çekilen fotoğraflar Skoda’nın en çok satan modelinin dördüncü nesline yakından göz atmamızı sağlıyor. MQB Evo platformunu kullanan model sınıfının en geniş otomobili olmaya devam ediyor.

 

Yeni Octavia öncekinden 19 mm (toplam 4689 mm) daha uzun, 15 mm (toplam 1829 mm) daha geniş. Aks mesafesi ise aynı kalmış (2686 mm).

 

Skoda’ya göre artık yolcular ve bagaj için daha fazla alan var. Bagaj kapasitesi 600 litreye çıkmış. İç mekan teknolojik olarak da daha gelişmiş ve dört farklı modern multimedya sistemi sunuluyor. Seçenekler arasında yeni nesil Modular Infotainment Matrix ve entegre eSIM ile kalıcı internet bağlantısı da var.

 

Dokunmatik özellikli ana ekran 8.25 – 10 inç boyutlarında ve bazı fonksiyonlar için jest kontrolünü destekliyor. Bir diğer yenilik de Laura dijital ses asistanı. 2020 Octavia aynı zamanda kablosuz akıllı telefon şarjı ve beş USB-C portu ile geliyor. USB portlarından birisi opsiyonel olarak kamera için tavanda da konumlandırılabiliyor. Bir diğer opsiyonel özellik de 10.25 inç Sanal Kokpit dijital kontrol paneli.

 

Motor seçenekleri öncekinden daha da çeşitli. İlk kez Skoda Octavia plug-in hibrit ve yarı hibrit teknolojisiyle sunuluyor. Buna benzinli, dizel ve CNG motorlar eşlik ediyor.

 

Güç çıkışları 110 PS (109 hp) (1.0 litre TSI Evo turbo üç silindirli) ile 205 PS (201 hp) (Octavia iV plug-in hibrit) arasında değişiyor. Plug-in hibrit sistem 1.4 TSI benzinli motor, elektrikli motor ve 13 kWh pilden oluşuyor, elektrikli sürüş mesafesi ise 60 km. Daha fazlasını isteyenler için, Octavia RS iV plug-in hibrit modelinde güç çıkışı 245 PS (242 hp) oluyor.

 

2020 Skoda Octavia sürüş yardım sistemleri açısından da büyük gelişme kaydetti. Yeni sistemler arasında Çarpışma Kaçınmas Asistanı, Dönüş Asistanı, Çıkış Uyarısı ve Yerel Trafik Uyarısı bulunuyor. Yeni Octavia’nın Haziran ayında Avrupa’daki bayilere ulaşması bekleniyordu ancak koronavirüs salgını bu süreyi uzatabilir.

Son Güncelleme : 17 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo