Lexus Yeni 2022 LQ SUV Modelini Planlıyor

Ototeknikveri     17 Nisan 2020 06:01

Günümüzün piyasasında gereğinden fazla SUV model çıkartmak gibi bir şey yok, zira müşteriler SUV’lere doymuyor. Lexus da bu nedenle yeni bir model daha planlıyor.

Lexus Yeni 2022 LQ SUV Modelini Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Serinin en üzerinde oturacak modelin LQ adını alması bekleniyor. Bu modelin aslında 2018’de LF-1 Limitless Concept ile ön gösterimi yapılmıştı. Konsept de LC Coupe ile bazı stil özellikleri paylaşıyordu.

 

Kaputun altında yeni model tam boy LS sedan ile pek çok ortak noktaya sahip olacak. LQ modelinin sedan kardeşinin platformunun modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanması bekleniyor. Ayrıca LS 500’den alınan 3.5 litre çift turbo V6 ve LS 500 h hibrit modelin aynı motorla elektrikli motoru birleştiren hibrit sistemi kullanılacak. Bunlar sırasıyla 416 hp ve 354 hp güç çıkışı sunacak. En üst donanım seviyesi bir F performans versiyonunun, 600 hp üzerinde güç çıkışına sahip çift turbo V8 motorla sunulması da muhtemel.

Mercedes-Benz GLS, BMW X7, Range Rover, hatta Lincoln Navigator ve Cadillac Escalade gibi modellerle rekabet edecek LC, birkaç yıl içinde bayilere ulaşacak. Muhtemelen 2022’nin ilk yarısında piyasaya çıktığında otomobilin fiyatının 80.000 dolar civarında olması bekleniyor. En üst versiyonlarda fiyat 100.000 doları bulabilir.

Lexus “LQ” adını zaten iki yıl önce LF-1 Limitless konseptini tanıttığında tescil ettirmişti.

Son Güncelleme : 17 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo