Ford Focus RS Geliştirme Programını Durdurdu

Ototeknikveri     17 Nisan 2020 08:30

Avrupa’nın gelecek yıl başlayacak katı emisyon düzenlemeleri yeni Ford Focus RS modelinin muhtemel iptaline neden oldu. Yeni modelin 2022’de gelmesi bekleniyordu ancak bu gerçekleşmeyebilir.

Ford Focus RS Geliştirme Programını Durdurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma yetkililerine dayandırdığı bir haber hazırlayan Caradisiac, otomobil üreticisinin dördüncü nesil Focus için bir RS versiyonu sunmamaya karar verdiğini yazdı. Modeli elektrifikasyon bile kurtaramadı zira arka aksta elektrikli motorla gelecek ve en az 400 hp güç sunacak muhtemel bir hibrit sistemle ilgili söylentiler vardı.

 

Emisyon düzenlemelerinin yanı sıra yeni Focus RS geliştirme süreci çok maliyetli olarak görülüyor. Ford son zamanlarda özellikle Avrupa ayağında ciddi maliyet kısıntılarına gitmeye çalışıyor, bu da performans modelinin sonunu getiren nedenlerden biri olabilir.

 

Benzer tipte bir otomobil isteyenler artık 400+ hp Mercedes-AMG A45/ A45 S ya da Audi RS3 gibi modellere yönelmek durumunda. Biraz daha çıtayı indirdiğinizde 300+ hp AMG A35, Audi S3 ya da BMW M135 i, hatta yeni Volkswagen Golf R de iş görebilir.

Şu an için en güçlü Focus önden çekişli Focus ST modeli. Otomobil 190 PS güç çıkışı ve 400 Nm torka sahip 2.0 litre dizel ya da 2.3 litre turbo dört silindirli motorlarla sunuluyor (280 PS güç çıkışı, 420 Nm tork).

Son Güncelleme : 17 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo