Jeep’in Geleceğinde Plug-in Hibrit ve Elektrikli Modeller Var

Ototeknikveri     19 Nisan 2020 09:46

Jeep, FCA’nın en önemli markalarından birisi ve ciddi bir ürün atağına başlıyor.

Jeep’in Geleceğinde Plug-in Hibrit ve Elektrikli Modeller Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni ürün atağı kapsamında gelecek ilk model üç sıralı bir crossover olacak. Yeni nesil Grand Cherokee ile yakından bağlantılı olacak model, eski Mack Avenue Engine Complex tesisinde üretilecek. FCA bu tesisi modernize etmek için 1.6 milyar dolar yatırım yaptı.

 

Üç sıralı crossover bu yıl bitmeden üretim hattından çıkacak ve 2021’in ilk yarısında kendisine Grand Cherokee eşlik edecek. Modele yer açmak için mevcut Grand Cherokee gelecek yıl durdurulacak.

 

Jeep modeller hakkında henüz fazla bilgi vermedi ancak her ikisinin de Alfa Romeo Giulia ve Stelvio’da gördüğümüz Giorgio platformunun modifiye bir versiyonunu kullanması bekleniyor. Grand Cherokee’nin boyutu büyürken, üç sıralı model daha da uzun olacak.

 

Motor seçenekleri henüz onaylanmadı ancak seçenekler arasında 3.6 litre Pentastar V6 ve 5.7 litre Hemi V8’den oluşabilir. FCA daha önce plug-in hibrit versiyon planlarını doğrulamıştı. Ayrıca bunlara turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motorlu bir giriş seviyesi model de katılabilir.

Geçtiğimiz aylarda Grand Cherokee’nin iç mekanının daha kaliteli materyaller ve daha modern bir tasarımla geleceğini gösteren ancak doğruluğu kanıtlanmamış fotoğraflar çıkmıştı. Burada en dikkat çeken özellikler döner vites değiştirme düğmesi, ayrıca 16 farklı elektrikli ayarın yanı sıra ısıtma, havalandırma ve masaj fonksiyonlarına sahip ön koltuklardı. Otomobilin 7 ya da 10.1 inç kontrol paneli ve 7 – 11 inç arasında değişen multimedya sistemiyle geleceği iddia edilmişti.

 

2021’de ayrıca Wagoneer ve Grand Wagoneer modellerini de göreceğiz. Bunlar Ram 1500’de de kullanılan platform ile gelecek.

Şimdilik modellerle ilgili çok az bilgi var ancak Ram’den yola çıkarsak 3.6 litre V6 ve 5.7 litre Hemi V8 gibi motorlar bekleyebiliriz. Ayrıca bir plug-in hibrit versiyon, hatta 3.0 litre EcoDiesel V6 da olabilir.

 

Diğer modeller net olmasa da FCA’nın açıklamalarında yeni bir Cherokee ve yeni üç sıralı modelin 2022 sonuna kadar kesin çıkacağı belirtildi. Bunlar plug-in hibrit ve elektrikli sistemlerle gelebilir.

Ayrıca bir Wrangler plug-in hibrit, güncellenen Compass ve yeni Renegade de beklenen modeller arasında. Jeep aynı zamanda Renegade’in altında konumlanacak ve plug-in hibrit sisteme sahip olacak yeni bir giriş seviyesi model üzerinde çalışıyor.

 

FCA’nın beş yıllık planları kötü bir şöhrete sahip ve koronavirüs pandemisi de bu planlarda aksamaya neden olabilir. Yine de Jeep’in geleceği oldukça parlak görünüyor.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo