Tiguan Volkswagen Markası ve Grubunun En Çok Satan Modeli Oldu

Ototeknikveri     19 Nisan 2020 11:19

2020’nin bahar ayları itibariyle Volkswagen Tiguan 6 milyon adet üretimi aştı. Model 2007 yılından beri üretiliyor.

Tiguan Volkswagen Markası ve Grubunun En Çok Satan Modeli Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sadece geçen yıl Volkswagen toplam 910 bin 926 adet Tiguan otomobil üretti. Tiguan böylece Volkswagen markası ve grubunun en çok satan modeli oldu. Tiguan dünyadaki tüm ülkelerin %80’inde satışta ve SUV modellerin ne kadar popüler olduğu düşünüldüğünde başarısı çok da sürpriz değil.

 

Geçen yıl her 35 saniyede bir Tiguan otomobil üretildi. 2019’da Tiguan aynı zamanda Avrupa’nın en çok satan SUV’si oldu, dünyada ise ilk üçe girdi.

 

1. Nesil VW Tiguan: 2007 - 2016

İlk nesil Tiguan 2007 sonbaharında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Model aynı yıl piyasaya çıktı. 2008’de Tiguan 150.000 adet üretildi ve daha ilk yılında Almanya’nın en çok satan SUV’si oldu.

 

Önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemiyle sunulan otomobil benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip. Bunlara manuel ve otomatik şanzımanlar eşlik ediyor. Tiguan oldukça çeşitlilik arz eden bir seri sunuyor. 2011’de Volkswagen modeli kapsamlı güncellemeler ile sundu. Güncellenen Tiguan’ın satışları ciddi oranda arttı ve ilk kez 500 bin adeti geçti.

 

2. Nesil VW Tiguan: 2016’dan günümüze

Nisan 2016’da Volkswagen ikinci nesil Tiguan’ı çıkardı. Bu nesilde bulunan yeni MQB platformu görünüşten kullanım kolaylığına, motorlara ve teknolojiye kadar her şeyi değiştirdi. Motor serisi de daha çeşitli hale geldi ve 115 PS (113 hp) – 240 PS (237 hp) arasında değişen farklı güç çıkışlarıyla yeni seçenekler sunuldu.

 

Yeni Tiguan aynı zamanda 2017’den beri uzun aks mesafeli bir versiyonla sunuluyor (+110 mm). Avrupa’da Tiguan Allspace adı verilen bu model daha geniş bir iç mekan ve yedi koltuklu oturma düzeni seçeneğine sahip.

 

Volkswagen Tiguan’u üç kıtadaki dört farklı fabrikada üretiyor. Standart aks mesafeli model Almanya’daki Wolfsburg fabrikasında üretiliyor ve buradan Avrupa, Afrika, Asya ve Okyanusya ülkelerine gönderiliyor. Rusya’daki Kaluga fabrikası ülke içine ve komşu Orta Asya ülkelerine üretim yapıyor. Uzun aks mesafeli Tiguan Allspace ise Çin ve Meksika’daki fabrikalarda üretiliyor.

 

Tiguan’un başarı hikayesindeki yeni bölüm güncellenen modelle önümüzdeki aylarda açılacak. Bu güncelleme otomobile pek çok teknik ve görsel yenilik katacak. Ayrıca Avrupa için plug-in hibrit model ve bir Tiguan R performans modeli sunulacak.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo