Resmileşti: Yeni Ford Focus RS Olmayacak

Ototeknikveri     20 Nisan 2020 09:17

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerin doğruluğu onaylandı. Ford bugünkü piyasa koşullarında geliştirme maliyetinin fazla olduğunu gerekçe göstererek dördüncü nesil Focus RS projesini durdurdu.

Resmileşti: Yeni Ford Focus RS Olmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford’dan yapılan açıklamada satış rakamlarının düşük olduğu bu segment için Focus RS’nin maliyetinin yüksek bulunduğu belirtildi.

 

Açıklamada şunlara yer verildi: “Avrupa genelinde geçerli olacak emisyon standartları sonucunda artan CO2 vergileri ve RS modelini geliştirmenin yüksek maliyeti bizi Focus’un RS versiyonunu geliştirmekten vazgeçmeye yöneltti. Avrupa’da DNA’mızın bir parçası olarak Ford Performance otomobillerine olan bağlılığımızı bol ödüllü Focus, Fiesta ST, Mustang ve Ranger Raptor modellerimizle devam ettireceğiz.”

 

Ford’un daha önce yeni Focus RS için büyük oranda elektrikli bir sistem tasarladığı anlaşılıyor. Motor yeni Escape/Kuga SUV’de bulunan hibrit 2.5 litre olabilirdi. Hedeflenen güç çıkışının 400 hp üzerinde olduğu düşünülüyor.

 

Bunu başarmak için dört çekişli sürüş sistemine arka aksta elektrikli motor eklenecekti ve emisyonlar düşük tutulacaktı. Yeni Avrupa emisyon standartları ortalama filo CO2 emisyonunun marka başına 95 g/km olmasını gerektiriyor.

 

Dördüncü nesil Focus RS’nin durdurulması ile Focus ST serinin amiral gemisi olmayı sürdürecek. Modelde 276 hp (280 PS) 2.3 litre EcoBoost motor bulunuyor. Focus ST 5.7 saniyede 100 km/s hıza çıkıyor. Azami hız ise 250 km/s.

 

Avrupalı müşteriler Ford Focus ST modelini 2.0 litre EcoBlue dört silindirli dizel motorla da alabiliyor. Motorun güç çıkışı 187 hp (190 hp).

Son Güncelleme : 20 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo