Volkswagen: “Daha Fazla SUV’ye İhtiyaç Yok”

Ototeknikveri     20 Nisan 2020 09:42

Sadece birkaç yıl önce Volkswagen iki SUV’ye sahipti: Touareg ve Tiguan. Bu tip otomobillere artan talep firmayı ürün seçeneklerini genişletmeye ve yeni modeller için yatırım yapmaya yöneltti.

Volkswagen: “Daha Fazla SUV’ye İhtiyaç Yok”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sonuç olarak şu an Volkswagen bir düzine SUV model sunuyor. Peki bu tip modellerin çoğalması ne zaman duracak? Autocar Volkswagen Ar-Ge yöneticisi Frank Welsch ile konuştu ve bu soruyu sordu.

 

Welsch “Büyümenin bittiğini sanmıyorum ancak yeterli sayıda SUV modelimiz var. 10 tane daha böyle model çıkartmamıza gerek yok. Etkin ve çok satan bir ürün yelpazesine ihtiyacımız var. Eğer gereğinden fazla model sunup yılda sadece 30.000 ya da 40.000 adet satarsak para kazanamayız. Başarılı olabilecek modellere odaklanacağız.” dedi.

 

Yeni çıkan ya da geliştirmesi devam eden pek çok model varken, bazıları da yakın gelecekte durdurulacak. Bu da Volkswagen’in model sayısını dengede tutmasını sağlayacak. Welsch, “Bugünkünden fazla model sayımız olacağını sanmıyorum. Her SUV segmentinde markamızı temsil ediyoruz.” dedi.

Volkswagen yakında ID.4 modelinin iki versiyonu ile (standart ve coupe) elektrikli SUV’ler dünyasına da atım atacak. Markanın kendi evi olan Almanya’da yarı kompakt T-Cross, kompakt T-Roc ve T-Roc Cabriolet, orta boy Tiguan ve yedi koltuklu Tiguan Allspace, ayrıca tam boy Touareg SUV ve crossover modelleri satışta. Çin’de ise Tharu, Tayron, Tiguan, Teramont, Teramont X ve Touareg gibi ülkeye özel modeller var. Öte yandan, ABD Tiguan, Atlas Cross Sport ve Atlas modelleriyle yetiniyor.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo