2020 Hyundai Veloster N Sekiz Vitesli DCT İle Geldi

Ototeknikveri     21 Nisan 2020 09:32

2020 Hyundai Veloster N yeni N sekiz vitesli ve yaş levhalı çift debriyajlı şanzımanı ile tanıtıldı.

2020 Hyundai Veloster N Sekiz Vitesli DCT İle Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai bu şanzımanı altı vitesli manuelin yanında sunmak için bir süredir geliştiriyordu. Şanzıman yakında i30 N ve i30 Fastback N modellerinde çift debriyaj sistemini kontrol eden elektronik aktüatörler ile birlikte yer alacak. Yaş levhalı debriyajlar nedeniyle soğutma performansı ve kayganlığı geliştirmek için yağ kullanılıyor.

 

Alışkın olduğumuz 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motorla gelen yeni Veloster N sadece 5.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Hyundai’nin basın açıklamasında motorun 250 hp ve 275 hp güç çıkışlarıyla mı sunulmaya devam edileceğinden bahsedilmemiş. Dolayısıyla güçte bir farklılık olabilir.

 

Çift debriyaj sürücü etkileşimini artırmak için bir dizi özellikle geliyor. Öncelikle bir “N Grin Shift” (NGS) modu ile tork 352 Nm üzerine %7 artırılıyor ve 377 Nm oluyor. 20 saniye boyunca turboşarja ilave besleme yapılıyor ve şanzıman yanıtı azamiye çıkartılıyor.

Hyundai’nin yeni sekiz vitesli şanzımanı aynı zamanda N Power Shift (NPS) özelliğiyle hızlanma sırasında tekerleklere azami gücün gönderileceği mükemmel zamanı belirliyor. N Track Sense Shift (NTS) özelliği yol koşullarının dinamik sürüş için ne zaman en iyi olduğunu tespit ediyor ve doğru vites ve vites geçiş zamanı seçimi için otomatik devreye giriyor.

 

2020 model yılı için tek yenilik elbette şanzıman değil. Güncellenen Hyundai Veloster N aynı zamanda sekiz inç multimedya sistemi ve JBL lüks ses sistemiyle geliyor. Diğer özellikler arasında Hyundai SmartSense güvenlik teknolojileri kapsamında Ön Çarpışma Kaçınma Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Şerit Takip Asistanı, Şerit Koruma Asistanı, Uzun Far Asistanı, Kör Nokta Uyarısı ve Arkadan Geçen Trafik Çarpışma Uyarısı bulunuyor.

 

Yeni opsiyonel “N Light Sports Bucket Seats” koltuklar da otomobil için özel geliştirilmiş ve Alcantara ile döşenmiş. Koltukların ağırlığı standart koltuklardan 2 kg daha düşük.

 

2020 Hyundai Veloster N bu ay sonunda Güney Kore’de satışa çıkacak ve önümüzdeki aylarda diğer piyasalara da ulaşacak.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo