Lotus’un Yeni Giriş Seviyesi Modeli 100 Bin Doların Üzerine Çıkacak

Ototeknikveri     26 Nisan 2020 03:09

Lotus’un bu yıl için yeni bir ortadan motorlu otomobil hazırladığı ve bu modelde V6 motorlu hibrit sistem kullanılacağı, stilin ise elektrikli Evija hiper otomobilden alınacağı öğrenildi.

Lotus’un Yeni Giriş Seviyesi Modeli 100 Bin Doların Üzerine Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu giriş seviyesi model günlük kullanım için düşünülüyor ve İngiliz otomobil üreticisinin son yanmalı motorlu otomobili olacak. Firmanın CEO’su Phil Popham’a göre otomobilin fiyatı 68.000 dolar ile 123.000 dolar arasında değişecek.

 

Üretim bu yıl Lotus’un İngiltere’nin Hethel şehrindeki fabrikasında başlayacak. Koronavirüs kısıtlamaları sona erer ermez üretime başlanması planlanıyor. Tanıtım tarihi ise bu yıl sonu ya da 2021’in ilk ayları olacak.

 

SUV modellere yönelen Aston Martin ve Lamborghini’den farklı bir yol izleyen Lotus, hem tasarım bakımından yarış odaklı kardeş modellerinden ayrılıyor, hem ulaşılabilir bir spor otomobil olmasıyla SUV akımından ayrılıyor. Buna rağmen araç günlük sürüş için gayet yeterli genişlikte bir iç mekan da sunuyor.

Otomobil üreticisi yılda 5000 adet üretim hedefliyor. Firmanın CEO’su Phil Popham modelle ilgili açıklamasında “Şu an spor otomobillere odaklandık ancak markamız diğer segmentlere genişleme potansiyeline de sahip. Geely (markanın sahibi olan firma) elektrifikasyon ve otonom sürüş gibi alanlarda da deneyimli.” dedi.

 

Yönetici “diğer segmentler” derken SUV ve spor sedan modelleri kast ediyor olabilir. Bu iki tarz da Lotus kimliği ile birleştiğinde oldukça heyecan verici sonuçlar verebilir.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo