2021 Nissan Pathfinder Hakkında Her Şey

Ototeknikveri     26 Nisan 2020 06:25

Nissan Pathfinder 1996’da Ford Bronco II ve Jeep Cherokee’ye rakip olarak çıkmıştı. Dayanıklı ve heybetli model ne yazık ki yeni nesilleri çıktıkça daha binek otomobili tarzına yaklaştı.

2021 Nissan Pathfinder Hakkında Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut R52 serisi Pathfinder da bu şekilde. Aile hayatı için tasarlanan model 90’lı yıllardaki halinden çok farklı. Modelin hayranlarını sevindirecek bir haber de var. Japon otomobil üreticisi yeni nesil Pathfinder’ı geliştiriyor ve yeni model hakkında fikir verecek çizimler ortaya çıktı.

 

Modern Görünüm

Mevcut model estetik bakımdan çok tatmin edici değilse de güzel yaşlandığını söyleyebiliriz. 2021 modeli için ise tasarımcılar neşteri bolca kullanmaktan çekinmemişler ve araca yeni Rogue ile Patrol modellerinden esinlenen taptaze bir stil kazandırmışlar.

Ön kısma “V-motion” ön panjur ve ayrık farlar hakim. Bunlar araca modern ve teknolojik bir görünüm veriyor. Yanlara doğru ilerlediğimizde ise Juke ile benzer omuz çizgisi ve daha alçak bir tavan çizgisi ile karşılaşıyoruz. Arkada daha sade bir tasarım görülüyor.

 

Konforlu İç Mekan

Dış cephe ile olduğu gibi mevcut Pathfinder’ın kabini de ortalama bir kaliteye sahip. Neyse ki yeni modelde çok daha etkileyici bir iç mekan, daha kaliteli materyaller ve daha geniş kullanım alanı var.

 

Yedi koltuklu aracın düz dipli direksiyon simidi, dijital kontrol paneli ve büyük tablet tipi dokunmatik ekranla gelmesi bekleniyor. Ekranın alt kısmında havalandırma ve klima kontrolleri bulunacak. Nissan geçen yıl son multimedya sistemi teknolojilerini Ariya konseptiyle tanıtmıştı.

 

Yeni Pathfinder’ın ayrıca Toyota RAV4 stili vites kolu, kablosuz şarj pedi ve arazi modu düğmesine sahip olması bekleniyor.

 

Nissan diğer teknolojik gelişmelerini de Ariya konseptiyle tanıtmıştı. Bunlar arasında Nissan’ın en yeni ProPilot sürüş yardım sistemleri yaya ve bisikletli tespiti, şerit koruma asistanı, arkadan geçen trafik uyarısı, trafik işaretleri tanıma ve kör nokta müdahalesi bulunuyor.

 

Kaputun Altında Neler Var?

Pathfinder gücünü 3.5 litre V6 motordan almaya devam ediyor. Nissan’ın turboşarjlı 2.0 litre değişken basınçlı dört silindirli motoruna daha sonraki bir tarihte hibrit versiyon da eşlik edecek. Hangi tip şanzıman kullanılacağına dair tartışmalar var. Mevcut CVT şanzımanın yerini 9 vitesli otomatik şanzıman alabilir.

 

Motora önden çekişli sürüş sistemi ya da opsiyonel arazi moduna sahip dört çekişli sürüş sistemi eşlik edecek. Pathfinder’ın temelinde mevcut D platformunun modifiye edilmiş bir versiyonu bulunacak. Bu platform Altima, Maxima ve Murano modellerinde de var.

 

Rakipler ve Çıkış Tarihi

Yeni Pathfinder Ford Explorer, Toyota Highlander, Mazda CX-9, Chevrolet Traverse, GMC Acadia, Subaru Ascent, Jeep Grand Cherokee, Kia Sorento, Hyundai Santa Fe ve Honda Pilot gibi modellerle rekabet edecek.

 

Yeni tanıtılan X-Trail/Rogue gibi Pathfinder’ın da bu yıl sona ermeden tanıtılmasını bekliyoruz ancak devam eden koronavirüs pandemisi çıkış tarihini etkileyebilir.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo