Elektrikli Xpeng P7 Bugün Çin’de Çıkıyor

Ototeknikveri     26 Nisan 2020 10:30

Elektrikli Xpeng P7 27 Nisan’da Çin’de piyasaya çıkacak. Otomobil ilk 2019 Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.

Elektrikli Xpeng P7 Bugün Çin’de Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Xpeng son aylarda otomobili yoğun şekilde test ediyordu. Zaman zaman -40 dereceye varan sıcaklıklarda 120 gün soğuk hava testi yapılan P7’nin Nvidia Drive AGX Xavier platformu ile 3. seviye otonom sürüş sunacağı açıklandı.

 

P7 12 ultrasonik sensör, beş yüksek hassasiyetli milimetre dalga radarı, 13 otonom sürüş kamerası, HD haritalama ve yüksek hassasiyetli konumlama sunan bir araç içi kamera ile geliyor. Xpeng aracın otobanlar, şehir içi yollar veya otoparklarda 3. seviye otonom sürüş ile kullanılabileceğini belirtiyor.

 

Firmanın otonom sürüşten sorumlu yöneticisi Dr. Xinzhou Wu yeni otomobil için şunları söyledi: “Nvidia ile başarılı işbirliğimiz P7’nin geliştirilmesinde çok önemliydi. Xavier platformunun performansı ve enerji verimliliği sayesinde güvenli, akıllı ve zengin özelliklere sahip bir sedan otomobil yaratabildik. Bu günümüz elektrikli otomobil piyasası için ideal bir çözüm oldu. Nvidia ile işbirliğimizi diğer yeni ürünlerimizde de sürdüreceğiz.”

En üst donanım seviyesi Xpeng P7 iki elektrikli motor ve 80.87 kWh pil paketine sahip. Otomobil 4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve tek şarj ile sürüş mesafesi 706 km. Bu bakımdan Tesla Model 3’ü geride bırakıyor. 263 hp gücünde tek elektrikli motorlu ve daha uygun fiyatlı bir versiyon da sunulacak.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo