ABD’de İkinci El Piyasası 2008 Krizi Seviyesinde

Ototeknikveri     26 Nisan 2020 10:52

Amerika Birleşik Devletleri’nde ikinci el otomobil fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Özellikle 3 yaş ve civarı otomobiller avantajlı hale geldi.

ABD’de İkinci El Piyasası 2008 Krizi Seviyesinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Manheim Kullanılmış Otomobiller Değer Endeksi’ne göre, devam eden koronavirüs pandemisinin yarattığı ekonomik etki nedeniyle, ikinci el otomobil fiyatları geçen aya kıyasla %11, bir önceki yılın aynı dönemine göre %10 düştü. Fiyatların en son bu kadar dibe vurduğu zaman 2008 – 2009 ekonomik kriziydi. 3 yaşındaki ikinci el otomobillerde Mart ayında %11.9 düşüş olduğu görülüyor.

 

Nisan ayının ilk 15 gününde tüm önemli piyasa segmentleri geçen yıla göre fiyat düşüşü yaşadı. Lüks otomobiller ve SUV/crossover modeller piyasaya hakim olurken, diğer segmentler en büyük fiyat düşüşünü gördü.

 

Ayrıca genel perakende satışları da önemli ölçüde düştü. Araç kiralama şirketlerine ait, müzayedelerde satılan kullanılmış otomobillerin fiyatlarında geçen aya göre %18.5 düşüş kaydedildi.

 

Otomobil kredilerinin de olumsuz etkilendiği ve zarar ettirdiği belirtildi. Ford ve General Motors ikinci el otomobil fiyatlarının 2020’de düşmeye devam edeceğini ön görüyor.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo