Modern Mercedes-Benz SLR Stirling Moss Konsepti Göz Kamaştırıyor

Ototeknikveri     27 Nisan 2020 10:10

Sir Stirling Moss’un ölümünü takiben, tasarımcı Costas Phouphoullides yeni bir “Stirling Moss” modelinin nasıl görünebileceğini çizgilere yansıttı.

Modern Mercedes-Benz SLR Stirling Moss Konsepti Göz Kamaştırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2009 yılında Mercedes-Benz sınırlı sayıda ürettiği bir SLR Stirling Moss modelini piyasaya sunmuştu. 300 SLR yarış otomobilinden esinlenen otomobilin ön camı ve tavanı yoktu. Bu otomobilden sadece 75 adet üretildi. Orijinal model SLR modelini temel alırken, yeni çalışma firmanın mevcut amiral gemisi spor otomobili AMG GT’yi temel alıyor.

 

SLR Stirling Moss gibi, AMG GT Silver Echo adı verilen bu otomobil de yarış pistlerinin havasını taşıyor ancak SLR’den çok daha agresif. Burun kısmı uzun kaputtan havayı içeri çekecek şekilde tasarlanmış, aynı zamanda bastıma kuvveti üretmek için splitter görevi görüyor. Ayrıca dikkat çekici farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları görülüyor.

 

Arka kısım da en az ön kısım kadar muhteşem bir tasarıma sahip. Geniş dirsekler ve tam genişlikte aydınlatma şeridi burada ilk göze çarpanlar. Ayrıca büyük bir difüzör ve F1 stili bir yağmur lambası var.

 

AMG GT Silver Echo’nun görüntüsü kadar sesinin de güzel olması için, 4.0 litre çift turbo V8 motordan gelen gaz ön tekerleklerin hemen arkasındaki çıkışlardan veriliyor. Otomobilde geleneksel bir ön cam yok, bunun yerine sürücü ve ön yolcunun önünde iki küçük rüzgar önleyici bulunuyor.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo