Hyundai’nin Prophecy ve 45 EV Konseptleri Üretime Geçirilecek

Ototeknikveri     27 Nisan 2020 10:10

Şık Hyundai Prophecy yeni nesil Ioniq olarak üretime geçirilecek. Firma ayrıca retro stili 45 EV konseptinin de üretileceğini açıkladı.

Hyundai’nin Prophecy ve 45 EV Konseptleri Üretime Geçirilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai’nin kıdemli başkan yardımcısı ve Hyundai Global Tasarım Merkezi yöneticisi Sang Yup Lee Auto Express’e verdiği röportajda haberi doğruladı.

 

Lee, “45 1970’lerin stilinden ilham alıyor ancak bunu modern SUV stili ile harmanlıyor. Prophecy ise 1930’lardan ilham alıyor. Bu iki otomobil ne kadar geniş bir tasarım spektrumunda başarılı olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

 

Her iki model de firmanın Electric-Global Modular Platform (E-GMP) mimarisini kullanıyor. Bu da Hyundai’nin iki otomobilin de kabinlerini genişletmesine imkan vermiş.

 

Sang Yup Lee Prohecy’nin bir sedan olduğuna ancak geleneksel bir sedan değil içeride çok geniş alan sunan bir otomobil olduğuna dikkat çekti.

Hyundai’nin bu iki modeli üretime geçirme planları kapsamında, yeni bir tasarım felsefesi de uygulanacak. Otomobiller birbirinden çok farklı tasarımlara sahip olacak. Lee bunu “Otomobillerimiz çok farklı karakterde olacak ancak yan yana geldiklerinde bir satranç tahtasındaki taşlar gibi aynı takımdan oldukları anlaşılacak. Ürünlerimizi çeşitlendirerek her yaşam tarzına hitap etmek istiyoruz.” sözleriyle ifade etti.

 

Hyundai modellerinde detaylı LED aydınlatma teknolojini kullanmakta da kararlı.

 

Prophecy ve 45’in teknik detayları şimdilik net değil. 45’in yıl sonundan önce tanıtılması bekleniyor, Prophecy ise 2021’de gelecek.

Son Güncelleme : 28 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo