Citroen C4 Cactus’un Halefi Haziran’da Geliyor

Ototeknikveri     30 Nisan 2020 12:32

Citroen CEO’su Vincent Cobee’ye göre C4 Cactus’un yerini alacak yeni model Haziran ayında geliyor ve hemen satışa sunulacak. Otomobilin bayilere ulaşması ise Eylül ya da Ekim aylarını bulacak.

Citroen C4 Cactus’un Halefi Haziran’da Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cobee C4 Cactus’un yerini alacak otomobilin tamamen yeni bir estetiğe sahip olacağını belirtti. Modelin adı henüz belli olmasa da benzinli ve dizel seçeneklerin yanı sıra tam elektrikli bir versiyonunun da olması bekleniyor.

 

Yeni model PSA’nın CMP multienergy platformunu kullanan ilk tam elektrikli kompakt otomobili olacak. Bu platform Peugeot 208 ve 2008’de de bulunuyor.

 

Casus fotoğraflarda kompakt crossover modelin eğimli bir tavan çizgisi ve yüksek bir bagaj kapağı tasarımına sahip olduğu anlaşılıyor.

Vincent Cobee “Kompakt segmenti Avrupa piyasasının kalbi ancak fazla değişmeyen bir segment” diyerek C4’ün anında bir Citroen olarak tanınırken benzerleri arasından sıyrılacağını da ekledi.

Yönetici, “Otomobil yeni bir stil kimliği ile gelecek ve segmente yeni bir görünüm getirecek.” dedi.

Citroen C4’ün geniş alan, konfor ve geniş görüş isteyen orta sınıf aileler için ideal bir otomobil olmasını istiyor.

C4 Cactus 2014 yılında piyasaya çıktı ve 2017’de güncellendi. Bu güncellemede Citroen “air bump” kapı koruması özelliğini kaldırdı. Cactus adını taşımayan standart C4 modeli ise beş kapılı bir VW Golf rakibiydi ancak 2018’de durduruldu.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo