Polestar 2 İsveç Kalitesinde Güvenliği Elektrikli Otomobil Dünyasına Getiriyor

Ototeknikveri     30 Nisan 2020 11:01

Polestar yeni çıkacak modeli 2’nin güvenlik özellikleriyle ilgili bazı detaylar paylaştı. Yeni model Tesla 3 ile rekabet edecek.

Polestar 2 İsveç Kalitesinde Güvenliği Elektrikli Otomobil Dünyasına Getiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Polestar 2’nin pil paketi alüminyum muhafaza içinde ve CMA platformunun zeminine entegre edilmiş. Bu sayede hem yolcular hem de pil paketi korunmuş ve aracın dayanıklılığı artırılmış.

 

Yeni Polestar 2’nin en karakteristik güvenlik özelliklerinden birisi SPOC adı verilen alüminyum blok. Bu blok kaza anında, özellikle önden çarpmalarda, kabinin ve pil paketinin içerisine objelerin girişini engelliyor.

 

Polestar aynı zamanda ön kısımda yeni bir alt yük yolu tasarlayarak, yanmalı motorun bulunmadığı araçta, yolcuları ve pil paketini doğrudan ön darbelerden korumuş.

Polestar yöneticisi Thomas Ingenlath, otomobillerinin güvenlik özellikleri hakkındaki açıklamasında “Güvenlik Polestar için çok büyük önem taşıyor. Volvo’ya doğrudan bağlıyız ve bu firmanın olağanüstü güvenlik teknolojileri konusundaki ünü bize de sorumluluk yüklüyor. Polestar otomobiller de dünyanın en güvenli otomobilleri olacak şekilde tasarlanıyor ve bundan gerçekten gurur duyuyoruz.” dedi.

 

Avrupa Birliği’ndeki her yeni elektrikli otomobilde olduğu gibi Polestar da yeni Polestar 2 için bir sesli uyarı sistemi eklemiş. Bu doğal, rahatsız etmeyen ve kolay fark edilen ses sayesinde motor sesi bulunmayan elektrikli otomobil yayalar için bir tehlike olmaktan çıkıyor.

Thomas Ingenlath, bu özelliği tarif ederken “Polestar 2’nin bir robot ya da senfonik uzay gemisi gibi bir ses çıkartmasını istemedik. Doğal ve yumuşak bir sesle yayaların otomobilin hareket ettiğinden haberdar olmasını istedik. Aynı zamanda Polestar 2’nin özgün ve Polestar kimliğini yansıtan bir sese sahip olmasını tercih ettik.” diye konuştu.

 

Otomobildeki bir diğer ilk de ön koltuklardaki “iç hava yastıkları” olmuş. Bu hava yastıkları öndeki yolcuların kol ve bacaklarının iç kısımlarını koruyor. Polestar 2 aynı zamanda yeni nesil aktif güvenlik sistemlerine sahip olacak. Bunlar yakın gelecekte diğer Volvo modellerinde de yer alacak. Bunlar arasında hızlanma, fren ve 130 km/s hıza kadar sürüşe yardımcı olan Pilot Assist sistemi de bulunuyor.

Yeni Polestar 2 ABD’de 59.900 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Otomobilin yaz sonunda teslim edilmeye başlanması planlanıyor. Çin üretimi elektrikli otomobil 408 hp güç çıkışı ve 442 km sürüş mesafesi ile geliyor. Polestar 2’nin ilk örnekleri rezervasyon sahiplerine teslim edilecek özel Launch Edition versiyonu olacak.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo