Tesla Semi Teslimatları 2021’e Kadar Ertelendi

Ototeknikveri     03 Mayıs 2020 10:30

Tesla elektrikli Tesla Semi’nin üretiminde ve teslimatında gecikme olacağını, teslimatların 2021’den önce başlamayacağını açıkladı.

Tesla Semi Teslimatları 2021’e Kadar Ertelendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla Semi Kasım 2017’de Kaliforniya’da Elon Musk tarafından ilk tanıtıldığında, firma ilk müşteri teslimatlarının 2019’da başlayacağını söylemişti. Geçen yıl bu tarih 2020’ye çekildi. Şimdiyse gecikmenin beklenenden de uzun süreceği anlaşılıyor.

 

Tesla Semi’nin gecikeceğini yılın ilk çeyreği finansal sonuçlarını açıklarken itiraf etti. Açıklamada daha fazla detay verilmeden “İlk Tesla Semi teslimatlarını 2021’e erteliyoruz.” denildi.

 

Tesla Semi’nin gecikmesi sipariş veren müşteriler için sıkıntılı bir durum. Sipariş verenler arasında Walmart, Pepsi, Anheuser-Busch, FedEx, UPS, DHL, Sysco ve daha pek çok büyük şirket de var. Öte yandan, Tesla’nın daha önceki gecikmeleri ve firmanın bununla “ünlü” olduğu göz önüne alındığında, bu durum pek şaşırtıcı değil.

2017’deki ilk tanıtımdan bu yana Semi ile ilgili bazı teknik detaylar da ortaya çıktı. Tesla aracı 482 km ve 804 km olmak üzere iki farklı sürüş mesafesi ile sunacak. Buna rağmen, Elon Musk testlerde aracın yüklü halde 965 km sürüş mesafesine ulaşabildiğini belirtti.

 

Tesla kısa süre önce Alaska’da Semi’nin kış testlerini tamamladı.

Son Güncelleme : 03 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo