Honda Next: Elektrikli, İki Kişilik, Üç Kapılı

Ototeknikveri     03 Mayıs 2020 11:45

Honda e sevimli ve retro görünümlü bir elektrikli şehir otomobili üretmenin mümkün olduğunu gösteriyor ve üretime geçirilmesi planlanan markanın Sports EV konsepti de bunu ileriye taşıyacak. Peki bu formül daha büyük, yarı kompakt boyutlu ve özgün bir gövde stiline sahip bir modele uygulanabilir mi?

Honda Next: Elektrikli, İki Kişilik, Üç Kapılı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rus tasarımcı Nikita Pavlov kısa süre önce Honda Next EV isimli bir proje yayınladı. Tasarımcı bunu geçen yıl Honda’nın Tokyo’daki Ar-Ge merkezindeki stajında tamamlamış. Pavlov projenin en önemli zorluğunun Honda E’yi temel alarak farklı sınıfta bir araç yaratmak olduğunu belirtti. Tasarımcının ana fikri özellikle İskandinavya’ya odaklı, küçük ancak iç mekanı kullanışlı bir otomobil sunmaktı.

 

Next EV, Honda E’nin retro tasarım bileşenlerinin bazılarını koruyor ve bunları kendine has stili ile birleştiriyor.

 

Otomobilin genel şekli Honda E’den biraz daha yumuşak ve kıvrımlı şekiller, yumuşak kenarlar dikkat çekiyor. Honda e ve Sports EV konsepti basit, yuvarlak farlara sahipken Next EV daha karmaşık aydınlatmalara sahip. Farlar şeffaf ahşap panel üzerinde konumlanırken, Honda logosu da arkadan aydınlatılmış.

Çalışma teorik olarak “Shooting Brake” kaporta tipinde diye sınıflandırılabilir ancak bu tipteki pek çok otomobilden daha dik ve yüksek, ayrıca üç kapılı stil Hyundai Veloster’i andırıyor. Tasarımcı bunun daha fazla kargo alanı sağladığını belirtiyor. İç mekandan bahsetmişken, yolcu koltuğu sıradan bir otomobil koltuğundan daha çok şık ve rahat bir salon koltuğuna benziyor. Kabin genelinde ahşap yüzeyler otomobile şıklık katıyor.

Next EV iki kişilik bir otomobil ancak üç kapılı. Bir tarafta tek kapı bulunurken diğer tarafta Rolls-Royce tarzı arkadan menteşeli kapılar var. Arkada tavan çizgisine uzanan arka lambalar dikkat çekiyor, ayrıca konseptte güneş enerji paneli yerleştirilmiş bir tavan bulunuyor.

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo