Renault Arkana Kore’de Samsung XM3 Oldu

Ototeknikveri     04 Mayıs 2020 12:38

Rusya’da Temmuz 2019’da çıkan Renault Arkana SUV coupe Kore piyasası için Renault Samsung XM3 adıyla uyarlandı.

Renault Arkana Kore’de Samsung XM3 Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Samsung Mart 2019’da XM3 Inspire konseptiyle otomobilin ön gösterimini yapmıştı. Üretim modeli de konseptle tamamen aynı gibi görünüyor. Busan fabrikasında üretilen Renault Samsung XM3 Güney Kore’de 21 Şubat’ta satışa çıktı.

21 Şubat’tan bu yana müşteriler yeni model için 22.000 sipariş verdi. Bu da Renault Samsung Motors için tüm zamanların rekoru oldu. Arkana’ya kıyasla XM3 dışarıdan logolar ve ufak detaylar haricinde hemen hemen aynı görünüyor. İç mekanda ise modifiye edilmiş konsolda çok daha teknolojik bir multimedya arayüzü buluyoruz.

XM3 orta konsolun en üzerinde 9.3 inç multimedya tablet ile geliyor. Arkana’da opsiyonel 8 inç ekran bulunuyordu. Ayrıca Kore modeli Renault Captur Initiale Paris’ten alınan standart 10 inç dijital kontrol paneline sahip. Tam dijital kontrol paneli Arkana’da bulunmuyor.

Yakından bakıldığında hava girişlerinin de farklı olduğu görülüyor. Opsiyonel donanıma baktığımızda Kore modelinde 360 derece kameralı Park Asistanı, otomatik park freni, adaptif seyir kontrolü ve Dur & Kalk fonksiyonu, Şerit Koruma Asistanı ve Multi-Sense (üç farklı sürüş modu ve ortam aydınlatması) gibi özellikler göze çarpıyor.

XM3 kendi kategorisindeki en büyük bagaj kapasitesini sunuyor: 513 litre. Arka yolcu diz mesafesi ise 213 mm.

Kore’deki en popüler motor seçeneği 152 PS (150 hp) 1.3 litre Tce turboşarjlı dört silindirli benzinli motor. Müşterilerin %90’ı bu seçeneği sipariş etmiş. Renault ve Daimler tarafından ortak geliştirilen motora yedi vitesli çift debriyajlı EDC otomatik şanzıman eşlik ediyor. Arkana’da ise X-Tronic CVT şanzıman bulunuyordu.

İkinci motor seçeneği ise 123 PS (121 hp) doğal emişli 1.6 litre dört silindirli benzinli motor. Buna X-Tronic CVT eşlik ediyor. Fiyatlar 1.6 litre motorlu SE versiyonunda 17.950.000 won/14.700 dolar’dan başlarken en üst donanım seviyesi 1.3 litre turbo motorlu RE Signature için 26.450.000 won/21.630 dolar seviyesine kadar çıkıyor.

Renault Samsung yeni modelin Kore’de başarılı olduğunu, dolayısıyla yakında diğer piyasalarda da çıkabileceğini söylüyor. Bu da uluslararası piyasalarda Arkana’nın Rusya versiyonunun değil Kore versiyonunun temel alınacağı anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 04 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo