Volkswagen Yeni Projesinde Seat’ı Devre Dışı Bıraktı

Ototeknikveri     04 Mayıs 2020 09:54

Volkswagen Grubu hangi markalarının yeni düşük fiyatlı elektrikli otomobil ailesini üreteceğine karar verme sürecinde. İlk başta bu proje için Seat düşünülmüştü ancak bu markadan vazgeçildi.

Volkswagen Yeni Projesinde Seat’ı Devre Dışı Bıraktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mart 2019’da VW CEO’su Herbert Diess, Seat’ın bu tam elektrikli şehir otomobillerinin geliştirme sürecini yöneteceğini ve otomobillerin fiyatlarının 20.000 euro altında olacağını söylemişti.

 

Diess aynı zamanda VW Up!, Skoda Citigo ve Seat Mii’nin yerini alacak bu modellerin daha da uygun fiyatlı elektrikli mobilite için büyük bir adım olacağını belirtmişti.

 

Şu an yeni modellerin Volkswagen markası altında çıkmasına ihtimal veriliyor. Seat’a yakın bir kaynağa göre, Volkswagen Grubu yöneticileri bunun sinerji bakımından daha verimli ve etkili olacağını söylüyor. İspanyol otomobil üreticisi Seat’ın bu projede Volkswagen’in Çin’deki elektrikli otomobil ortağı JAC Automobile Group ile birlikte çalışması planlanıyordu.

 

Autonews Europe’a göre Seat Çin piyasasına girişini belirsiz bir tarihe kadar erteledi. Projenin Seat’tan alınmasının bir nedeninin de bu olduğu düşünülüyor. Bir Volkswagen sözcüsüne göre, bu durumda Çin piyasasına girmeyecek Seat’ın JAC ile ortaklık kurmasının bir anlamı olmayacaktı.

 

Şu anda hangi Volkswagen Grubu markasının projenin sorumluluğunu alacağı bilinmiyor.

 

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo