BYD Bu Yıl Tang EV600 SUV ile Avrupa’ya Giriyor

Ototeknikveri     05 Mayıs 2020 01:24

Çin’in en büyük, dünyanın ise Tesla’dan sonra en büyük ikinci elektrikli otomobil üreticisi BYD Auto, Avrupa için binek otomobil ve ticari araç planlarını açıkladı.

BYD Bu Yıl Tang EV600 SUV ile Avrupa’ya Giriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BYD Avrupa piyasasına giriş için kıtanın elektrikli otomobillere en çok ilgi gösteren ülkesi Norveç’i seçti. Bu yıl içinde Norveç’te ilk olarak BYD Tang EV600 modeli sunulacak.

Elektrikli orta boy SUV 520 km sürüş mesafesi sunuyor ve kalıcı dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Zengin donanım sunan Tang EV600 için fiyat listesi önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Çin’de elektrikli SUV 82.8 kWh pil, bir ya da iki elektrikli motorla (önden çekişli ya da dört çekişli) geliyor. Elektrikli motorların her biri 180 kW (245 PS / 242 hp) güç çıkışına sahip. Elektrikli EV600’e ek olarak, ikinci nesil BYD Tang Çin’de benzinli ve plug-in hibrit versiyonlarla da sunuluyor.

Norveç’i Avrupa’ya giriş için bir test sahası olarak kullanacak firma, burada başarılı olursa başka Avrupa piyasalarına da yayılacak.

Çinli firma aynı zamanda BYD hafif ticari araçlarını ve elektrikli kamyonlarını da Avrupa’ya getirmeyi planlıyor. BYD bir panel van, 7.5 ton ve 19 ton teslimat kamyonları ve bir traktör modelini yıl sonundan önce Avrupa’da sunacak.

Bu yeni ürünler BYD’nin Avrupa’da daha önce elektrikli otobüs ve minibüslerle kurduğu varlığını daha da güçlendirecek.

 

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo