Nissan Avrupa’da Küçülecek, ABD, Çin ve Japonya’ya Odaklanacak

Ototeknikveri     05 Mayıs 2020 10:40

Nissan koronavirüs pandemisinden önce de bazı sorunlarla boğuşuyordu. Şimdi bu sorunlar daha da arttı.

Nissan Avrupa’da Küçülecek, ABD, Çin ve Japonya’ya Odaklanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz aylarda firmanın CEO’su Makoto Uchida, Nissan hissedarları ve ABD’deki bayiler tarafından firmanın yeniden canlanması için uyarılmıştı. Yönetici çok büyük maliyet kısıntılarının da olduğu kapsamlı bir kurtarma planı hazırladı.

 

Reuters’in haberine göre Japon firma Avrupa’daki varlığını önemli ölçüde azaltacak ve üç önemli piyasaya odaklanacak: ABD, Çin ve Japonya. Reuters’in haberi dayandırdığı kaynaklar “operasyonel performans planının” 28 Mayıs’ta duyurulacağını ve otomobil üreticisi için yeni bir stratejik yön çizileceğini söylüyor. Plan dahilinde eski yönetici Carlos Ghosn’un firmanın imajına verdiği zarar da onarılmaya çalışılacak.

 

Kaynaklar, firmanın yeni üç yıllık plan ile bayilerle olan bağları yeniden pekiştirmeyi ve model serilerini tazeleyerek yeniden karlı hale gelmeyi ve fiyatlandırma gücünü geri kazanmayı hedeflediğini de belirtiyor. Yapılacak maliyet kısıntılarından elde edilen gelir ile ABD, Çin ve Japonya için teknoloji ve ürün yatırımları yapılacak.

 

ABD piyasası için planlar arasında Nissan’ın ürün serisinin ortalama yaşını 5’ten 3.5’e çekmek, yeni veya kapsamlı şekilde güncellenmiş otomobiller çıkartmak var. Bunlara yeni nesil Rogue SUV de dahil olacak.

 

Nissan’ın ABD, Çin ve Japonya’ya odaklanması diğer piyasalardan tamamen çekileceği anlamına geliyor. Örneğin Avrupa’da firma Qashqai ve Juke crossover modellerine daha fazla dikkat çekerek varlığını sürdürmeye çalışacak.

 

Asya’da ise Tayland ve Filipinler’de satışların artırılması hedefleniyor. Avustralya ile birlikte bu iki piyasa bölgedeki satışların yaklaşık %90’ını oluşturuyor (Çin, Japonya ve Hindistan hariç). Hindistan, Endonezya, Malezya, Güney Afrika, Rusya, Brezilya ve Meksika gibi piyasalarda daha iyi düzenlenmiş, hedef odaklı ürün serileri sunulacak. Afrika’da ve Orta Doğu’da Patrol SUV’ye odaklanılacak.

 

Bu önemli değişikliklerin sonucu olarak Nissan muhtemelen 14 üretim hattını kapatacak. Bu da otomobil üreticisinin global üretim kapasitesini günde 3 vardiya ile 7 milyon otomobilden 2 vardiya ile 5.5 milyon otomobile düşürecek. Yeniden yapılanma planı ittifaktaki diğer firmalar Renault ve Mitsubishi ile daha fazla iş birliğini de öngörüyor.

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo