2021 Audi E-Tron GT’den Yeni Görüntüler

Ototeknikveri     06 Mayıs 2020 11:19

Audi 2021 e-tron GT modelini test etmeye devam ediyor. Otomobil kısa süre önce İsveç’te kış testlerinde, ardından yağmurlu bir havada yollarda görüntülendi.

2021 Audi E-Tron GT’den Yeni Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Videoda ilk fark edeceğiniz şeylerden birisi Audi e-tron GT’nin sesi olacak. Elektrikli otomobiller tamamen sessiz çalışmaları ile bilinse de, Audi bir yapay ses jeneratörü kullanarak otomobilin yayalar tarafından fark edilmesini sağlamış.

 

Mevcut Audi e-tron SUV de aynı tipte bir sistem sunuyor. Sesin adeta çok güçlü bir yanmalı motordan geliyor gibi çıkması dikkat çekiyor.

 

Görsel olarak Audi e-tron GT prototipi 2018’de Los Angeles’da tanıtılan konsepti yakından yansıtacak. Sedan çok şık ve yere yakın bir tasarıma sahip. Ayrıca şık ve agresif farlar dikkat çekiyor. Benzerlikler arka lambalarla devam ediyor.

Otomobilin temelinde Porsche Taycan ile aynı J1 elektrikli performans platformu bulunuyor. Konsept formunda e-tron GT 582 hp güç çıkışına sahipti ancak üretim modelinde daha güçlü bir versiyon da olabileceği düşünülüyor. Bu versiyonla ilgili detaylar kısıtlı kalırken, 582 hp versiyon serinin giriş seviyesi olabilir. Bu donanımla otomobil 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacak, 200 km/s hız ise 12 saniyede gelecek. Azami hız 240 km/s olacak.

En üst donanım seviyesi model muhtemelen Porsche Taycan Turbo S ile benzer performans sunacak. Otomobilin tek şarj ile en az 400 km sürüş mesafesi sunması bekleniyor. Audi muhtemelen üretim modelini bu yıl sonundan önce tanıtacak.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo