Yeni Jaguar XJ Çok Çarpıcı Olacak

Ototeknikveri     06 Mayıs 2020 12:14

Jaguar Tasarım Direktörü Julian Thomson yeni nesil XJ ile ilgili bazı detaylar açıkladı.

Yeni Jaguar XJ Çok Çarpıcı Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Motor Trend ile konuşan Thomson, yeni çıkacak sedan modeli “çarpıcı bir otomobil” olarak tanımladı ve sonuçtan çok memnun olduklarını belirtti.

 

Tasarımcı bazı ayrıntıları saklasa da, yeni modelin “F segmenti lüks sedan otomobillerin anlamını ve değerini sorgulatacağını” belirtti. Thomson ayrıca XJ modelinin geleneksel bir sedan değil, çok farklı bir model olduğunu ekledi. Otomobil özgün bir profile sahip ve “huzur, sakinlik ve sıcaklığa” odaklanıyor.

 

Jaguar’ın yeni amiral gemisi olarak XJ daha sonra markadan çıkacak diğer modellerde de uygulanacak stil özelliklerine sahip.

Thomson yeni XJ modelinin daha güçlü ve özgün bir ön cepheye sahip olacağını belirtti, ayrıca gelecekte çıkacak sedan otomobillerin de tutarlı stil özellikleri sunacağına dikkat çekti.

 

Casus fotoğrafçılar yeniden tasarlanan XJ modelini pek çok farklı noktada görüntüledi. Bu fotoğraflarda belirgin bir ön panjur ve onu çevreleyen ince farlar görülüyor. Ayrıca eğimli bir ön cam, yine çok eğimli bir tavan ve genel olarak modern ve ahenk içinde bir tasarım bekleniyor. Gömme kapı kolları, sportif camlı kısımlar ve çok büyük bir bagaj da önemli özellikler arasında bulunuyor.

 

XJ modelinin bu yıl sona ermeden tanıtılması bekleniyor ancak koronavirüs pandemisi bu planlarda aksaklığa yol açabilir. Dolayısıyla bekleyip göreceğiz.

Julian Thomson ayrıca Jaguar’ın tasarım dilinin evrimi üzerinde çalıştığını da ekledi. Tasarımcı, ana hedefin yeni modelleri daha özel, daha farklı, daha güzel ve egzotik hale getirmek olduğunu söyledi.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo