2021 Hyundai i20 N Yeni Video ve Fotoğraflarla Karşımızda

Ototeknikveri     06 Mayıs 2020 04:31

Hyundai yeni çıkacak i20 N modelinden iki yeni video ve kış testlerinde çekilmiş fotoğraflar yayınladı.

2021 Hyundai i20 N Yeni Video ve Fotoğraflarla Karşımızda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İsveç’teki Arjeplog’da çekilen video ve fotoğraflarda kısmen kamuflajlı Hyundai i20 N prototipi Hyundai WRC sürücüsü Thierry Neuville tarafından kullanılırken görülüyor. Otomobilin yan kısımları tamamen açıktı ve profilinin standart i20 ile aynı olduğu anlaşılıyor.

 

Görülebilen tek istisna alçalan biniş yüksekliği. Ayrıca daha büyük tekerlekler ve kırmızı kaliperli, daha güçlü frenler var.

 

İlk videoda Neuville i20 WRC ralli otomobilini sürerken görülüyor. Daha sonra sürücü i20 N otomobilin direksiyonunun başına geçiyor. Görüntülerde yeni modelin detaylarının bir kısmı ortaya çıkıyor ve karda sürüldüğü görülüyor. Ayrıca turboşarjlı dört silindirli motorun heyecan verici sesi duyuluyor.

 

İkinci videoda Neuville i20 N, i20 WRC ve RM19 modellerinin karşılaştırmasını yapıyor ve sürüş hislerini değerlendiriyor.

 

Belçikalı ralli sürücüsü yeni i20 N için “Çok heyecan verici bir otomobil. Çok hassas. Sürüşü çok kolay. Motor çok güçlü, sorunsuz ve sesi heyecan verici. Bunu WRC’de sürmek için sabırsızlanıyorum!” diyor.

 

Testler İsveç’teki donmuş Arjeplog gölünde yapıldı. Burası otomotiv üreticileri için popüler bir kış testi mekanı ve sıcaklıklar -30 derecelerde seyrediyor. Bu testte Hyundai i20 N modelinin ekstrem soğuk havada davranışlarını ve performansını ölçtü. Ayrıca otomobil yüksek hızlarda ve keskin virajlarda denendi.

 

Yeni i20 N Avrupa’da i30 N ve i30 Fastback N modellerinden sonra üçüncü Hyundai N modeli olacak. Henüz Hyundai i20 süper mini modelini temel alacağı dışında otomobille ilgili fazla detay bilmiyoruz.

 

Avrupa genelinde satışa çıktığında otomobil daha agresif bir gövde kiti, sportif iç mekan, alçak süspansiyon, güçlü frenler ve daha güçlü bir motora sahip olacak. Yeni i20 N muhtemelen 1.6 litre turbo dört silindirli motordan 200 hp güç alacak, buna önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel şanzıman eşlik edecek.

Son Güncelleme : 06 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo