VW Touareg GTE PHEV, Touareg R Modeline Alternatif Olacak

Ototeknikveri     08 Mayıs 2020 03:14

Volkswagen Touareg R plug-in hibrit modelini Şubat sonunda çıkardı ancak 456 hp /462 PS) performans modeli SUV’nin Avrupa’daki tek PHEV versiyonu olarak kalmayacak.

VW Touareg GTE PHEV, Touareg R Modeline Alternatif Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yıl içinde çıkması beklenen VW Touareg GTE, daha düşük güçlü bir plug-in hibrit model ve 2019’da Çin’de çıkması bekleniyordu ancak yerel web sitelerinde görünmüyor. Casus fotoğraflarda kamuflajsız olarak karşımıza çıkan araç İsveç’te soğuk hava testlerinden geçiriliyordu. Avrupa piyasaları için VW Touareg GTE’nin Çin modeliyle aynı güç aktarım organlarına sahip olması bekleniyor.

 

Plug-in hibrit sistem 231 PS (228 hp) 2.0 litre TSI turboşarjlı dört silindirli motor, 100 kW (136 PS / 134 hp) elektrikil motor ve 18 kWh pilden oluşuyor. Sistemin toplam güç çıkışı 367 PS (362 hp).

 

Tam elektrikli sürüş mesafesi Çin versiyonunda 58 km ancak Avrupa versiyonunda daha katı WLTP prosedürü ile ölçüm yapıldığı için biraz daha az olabilir.

 

Yeni Touareg GTE ön panjur ve ön kapılardaki GTE logolarıyla anında tanınıyor. Dış cephenin geri kalanı Touareg V8 TDI ile tamamen aynı. Modelde yeni Volkswagen logosu da bulunacak.

 

Touareg GTE, Touareg R modelini çok gösterişli ve pahalı bulan müşterilere hitap edecek. Bunlar aynı zamanda düşük emisyonu performansa tercih eden müşteriler olabilir. Yine de 700 Nm sistem torku ile bu otomobile asla performans açısından zayıf diyemeyiz. Touareg GTE Avrupa’da bu yıl sona ermeden piyasaya sunulacak.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo