Lamborghini Huracan Evo Spyder Arkadan Çekiş ve Açılabilir Tavanla Geldi

Ototeknikveri     08 Mayıs 2020 06:15

Lamborghini’nin yeni arkadan çekişli Huracan Evo Spyder modeli otomobil üreticisinin web sitesinde artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak tanıtıldı. Otomobil açılabilir hafif tavan ve 602 hp (610 PS) doğal emişli V10 motorla geliyor.

Lamborghini Huracan Evo Spyder Arkadan Çekiş ve Açılabilir Tavanla Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model ABD’de 229.428 dolar, Avrupa’da 175.838 euro, İngiltere’de 151.100 sterlin, Çin’de 2.794.000 RMB, Japonya’da 26.539.635 Yen fiyatla satılacak. Müşterilere ilk teslimatlar bu yılın yaz aylarında başlayacak.

 

Otomobil gücünü 5.2 litre doğal emişli V10 motordan alıyor. Motorun güç çıkışı 610 PS (602 hp), tork değeriyse 560 Nm. Buna arkadan çekişli sürüş sistemi ve 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman eşlik ediyor. Bu yeni Huracan versiyonu 3.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor. Azami hız ise 324 km/s. Araç 9.6 saniyede sıfırdan 200 km/s hıza çıkıyor.

 

Sürüş keyfini artırmak için Lamborghini Huracan Evo Spyder modeline özel ayarlı P-TCS çekiş kontrol sistemi eklemiş. Sistem keskin virajlardan ya da driftten sonra ve her koşulda otomobile tork ve çekiş gücü sağlıyor.

 

Otomobilin boş ağırlığı 1509 kg ve ağırlık/güç oranı 2.47 kg/hp, ayrıca ağırlık dağılımı önde %40, arkada %60.

Sürücü koltuğunda direksiyon üzerindeki ANIMA butonunu kullanarak sürüş modları kontrol edilebiliyor. STRADA tüm koşullarda stabilite sağlıyor ve arka tekerlek kaymasını minimuma indiriyor. SPORT modu arka tekerleklerin hızlanma sırasında kaymasına izin veriyor. CORSA modunda dinamikler ve hız maksimize ediliyor.

 

Lamborghini Huracan Evo Spyder’ı tipik Huracan müşterisinin günlük yaşam biçimine uyacak şekilde tasarlamış. Dört çekişli kardeşiyle karşılaştırınca arkadan çekişli versiyon yeni ön splitter ve dikey kanatlar, parlak siyah arka tampon ve yeni difüzör ile geliyor.

 

Hafif tavan 50 km/s hızlarda biel sadece 17 saniyede açılabiliyor. Tavanın açık ya da kapalı olmasından bağımsız olarak elektrikli şekilde arka cam da açılabiliyor. Aerodinamik gürültüyü azaltmak için kabinde iki çıkartılabilir cam bulunuyor.

HMI 8.4 inç dokunmatik ekran orta konsola entegre edilmiş. Otomobilin fonksiyonlarını kontrol etmenin yanı sıra ekran telefon çağrıları için kapsamlı bağlantı özellikleri, internet bağlantısı ve Apple CarPlay özelliklerini sunuyor.

 

Ayrıca Huracan Evo Spyder neredeyse sınırsız renk ve döşeme seçenekleriyle geliyor.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo