2021 Hyundai i20 N: Eğlenceli Küçük Hatchback Hazır Görünüyor

Ototeknikveri     10 Mayıs 2020 04:18

Yeni çıkacak 2021 Hyundai i20 N Nurburgring’de testlerde görüntülendi. Otomobilin küçük boyutu ile bütük performans sunmaya hazırlandığı anlaşılıyor.

2021 Hyundai i20 N: Eğlenceli Küçük Hatchback Hazır Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai birkaç yıl önce i30 N modelini çıkardığında performans odaklı hatchback piyasasını gözüne kestirmişti. Yeni i20 N de bu sürecin meyvelerinden olacak ve VW Polo GTI, Ford Fiesta ST gibi modellerin karşısına uygun fiyatıyla çıkacak.

 

Yeni i20 N ile ilgili ilk dikkat çeken şey sadece i20’nin süslü bir versiyonu olmadığı. Model geçtiğimiz aylarda tanıtılan i20 serisinin amiral gemisi olacak ve selefine kıyasla çok kapsamlı tasarım değişiklikleriyle gelecek.

 

Bu küçük performans canavarı gücünü 1.6 litre turboşarjlı dört silindirli motordan alacak. Motorun güç çıkışının 200 hp civarında olması bekleniyor. Buna önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel şanzıman eşlik edecek. Sınırlı kaymalı diferansiyel yol tutuşunu daha da harika hale getirecek.

Hyundai geçtiğimiz günlerde i20 N modelinden teaser yayınlamıştı

 

1.6 litre turbo i30 N modelindeki daha büyük 2.0 litre motor kadar etkileyici olabilecek mi? Şimdiden bilmek zor ancak bu prototip i30 N’ye kıyasla biraz daha uslu gibi duruyor.

 

Yeni i20 N modelini diğer versiyonlardan ayıran sadece performans değil. Hyundai tasarımcıları otomobilin ön ve arka tamponlarını yeniden tasarlamış, daha agresif ve heybetli hale getirmiş. Videodaki prototip aynı zamanda tavandan uzanan ufak bir rüzgarlığa sahip.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo