Tesla Roadster Gecikecek

Ototeknikveri     11 Mayıs 2020 08:07

İkinci nesil Tesla Roadster heyecanla beklenmesine rağmen bir süre daha bayilere gelmeyecek.

Tesla Roadster Gecikecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Tesla Roadster Kasım 2017’de ilk tanıtıldığında 2020’de piyasaya çıkacağı vadedilmişti. Daha sonra Elon Musk yeni Roadster satışlarının güncellenen Model S sedan’dan sonra, 2020 yılının sonunda başlayacağını açıkladı.

 

Öte yandan, rezervasyon ücretlerini ödeyen müşterilerin araçlarını teslim almak için biraz daha sabırlı olması gerekecek. Son duruma göre, yeni Roadster’ın bu yıl hatta gelecek yıl gelmesi beklenmiyor. Firma daha önemli modellere öncelik vererek Roadster’ın teslimatlarını erteledi.

 

Elon Musk bu kez Roadster için kesin bir tarih vermezken önceliklerinin Model Y SUV üretimini hızlandırmak ve Berlin’deki fabrikanın inşaatını tamamlamak olduğunu söyledi. Musk, Cybertruck üretiminin de Roadster’dan önce başlayacağını belirtti.

 

Cybertruck’ın 2021’de çıkması planlanıyor. Bu da Tesla Roadster’ın en erken 2022’de sunulacağı anlamına gelebilir.

 

Dört kapılı Roadster’ın yola çıkması yasal tüm üretim modellerinden daha hızlı olacağı iddia ediliyor. Otomobilin 1.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkması, azami hızının 402 km/s olması bekleniyor ancak 2022 yılına kadar bu rakamları geride bırakacak rakip modeller de olabilir.

 

Elon Musk ayrıca ABD hükümetinin ve bazı eyaletlerin koronavirüs pandemisi nedeniyle firmasını fabrikalarda üretimi durdurmaya zorlamasını eleştirdi. Tesla CEO’su bunun anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo