Toyota Highlander Hibrit 2021’de Avrupa’ya Geliyor

Ototeknikveri     11 Mayıs 2020 10:38

Toyota’nın en büyük hibrit SUV modeli Highlander gelecek yıl Batı Avrupa’da piyasaya çıkacak. Yeni model kıtaya ilk kez geliyor.

Toyota Highlander Hibrit 2021’de Avrupa’ya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuzey Amerika, Avustralya (Kluger adıyla), Rusya ve bazı başka piyasalarda satışı devam eden Toyota Highlander, 2021 yılı başında Avrupa piyasalarına da gelecek. Yeni model tam hibrit sistem ve standart AWD-i dört çekişli sürüş sistemiyle sunulacak. Bu sayede model Ford Explorer Plug-in Hibrit ile rekabet edecek.

Toyota’nın GA-K platformunu temel alan Highlander Avrupa standartları için dev bir SUV. Aracın uzunluğu 4950 mm. Bu da yedi kişilik oturma kapasitesi ve 658 litre bagaj kapasitesine imkan veriyor. İkinci ve üçüncü sıra koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 1909 litreye çıkıyor. Uzaktan tekme hareketi ile açılabilen sensörlü bagaj kapağı kolay kullanım sağlıyor.

Üçüncü sırada iki yetişkin rahatça oturabiliyor. Kaydırılabilir ikinci sıra koltuk sayesinde üçüncü sıraya kolayca erişim sağlanıyor. Avrupa versiyonunda Toyota Highlander Siyah ve Grafit renk şemalarıyla gelecek. Ayrıca standart 20 inç alaşım jantlar, elektrikli bagaj kapağı, ilk ve ikinci koltuk sıralarında USB soketleri ve kabinin çeşitli yerlerinde kapsamlı depolama alanları bulunacak.

Bunların yanı sıra 12.3 inç multimedya ekranı ve uydu navigasyon, baş üstü ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto, kablosuz telefon şarjı, koltuklarda havalandırma ve dijital arka aynası özellikleri otomobille birlikte geliyor.

Otomobil gücünü Toyota’nın dördüncü nesil tam hibrit sisteminden alıyor. Sistemde 2.5 litre Atkinson döngülü benzinli motor, önde ve arkada birer elektrikli motor, ayrıca ikinci sıra koltukların altına yerleştirilmiş Nikel-Metal Hidrit pil bulunuyor. Toplam güç çıkışı 244 PS (241 hp) ve Toyota otomobilin yakıt tüketiminin 6.6 litre/100 km olduğunu belirtiyor. CO2 emisyonu ise 146 g/km.

Drive Mode Select sistemi sürücünün tek düğmeyle dört mevcut sürüş modu arasından seçim yapabilmesine imkan veriyor: Eco, Normal, Sport ve Trail. Dört mod da elektrikli sürüş esnasında da kullanılabiliyor.

 

Avrupa versiyonu Highlander en yeni Toyota Safety Sense güvenlik kitini de içeriyor. Bu kit çarpışma öncesi sistemi (PCS), aktif direksiyon yardımı, adaptif seyir kontrolü, yol işaretleri asistanı (RSA), şerit takip asistanı (LTA), şeritten ayrılma uyarısı (LDA) ve otomatik uzun far (AHB) sistemiyle geliyor.

Son Güncelleme : 11 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo