BYD Han EV Avrupa’ya Geliyor

Ototeknikveri     14 Mayıs 2020 02:10

BYD lüks elektrikli sedan modeli Han’ı Avrupa’ya getiriyor. Modelin 45.000 euro – 55.000 euro arasında fiyatlarla satılması bekleniyor.

BYD Han EV Avrupa’ya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BYD’nin yeni Blade Battery pil teknolojisini içeren Han, Haziran ayı sonunda Çin’de de piyasaya sunulacak.

 

BYD modellerine (Han’da olduğu gibi) genellikle Çin hanedanlıklarının isimlerini veriyor. Markaya göre, Han daha çok Avrupa’nın lüks standartlarına yönelik tasarlanmış ve üretilmiş.

 

BYD başkan yardımcısı Yubo Lian yeni modelle ilgili “Han EV modern teknoloji özellikleri sunuyor ve BYD’nin on yılı aşan elektrikli otomobiller alanındaki Ar-Ge tecrübesinden faydalanıyor. Ultra güvenli Blade Battery ve BYD’nin kendi bünyesinde geliştirdiği elektrikli platform, kaporta yapısı ve tasarımı, çevre dostu materyaller ve güvenlik sistemleri Han’ı piyasadaki en güvenli elektrikli otomobil yapıyor. Han EV’nin Doğu bilgeliği ile Batı estetiğini harmanladığına inanıyoruz.” dedi.

Modelde BYD’nin yeni “EV Dragon Face” tasarım dili kullanılmış ve geleneksel Çin ejderha estetiği ile modern Avrupa tasarım özellikleri birleştirilmiş.

 

Han ayrıca BYD’nin “Di-Pilot” adlı kendi kendine öğrenebilen ve 5G teknolojisiyle çalışan, akıllı sürüş yardım sistemiyle gelecek.

Performansa gelince, Blade Battery 800 Amper’e kadar stabil akım sağlayabiliyor, satın alınan versiyona göre tek elektrikli motor ya da çift elektrikli motor tekerleklere güç veriyor. Sürüş mesafesinin tek şarjla 450 km civarında olması, otomobilin 3.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 14 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo