Kilo Veren 2021 Opel Mokka’dan Yeni Görüntüler

Ototeknikveri     14 Mayıs 2020 05:03

Opel yeniden tasarlanan Mokka’ya son dokunuşları yapıyor. Firma yeni modelin test görüntülerini paylaştı.

Kilo Veren 2021 Opel Mokka’dan Yeni Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel mühendisleri Şubat ayında Mokka’yı kutup soğuklarında test etmek için İsveç’e gitti. Otomobilin şasi ve sürüş yardım sistemlerinin ince ayarları burada yapıldı, ayrıca güç aktarım organlarının geliştirilmesinden sorumlu personel de testlerde yer aldı.

 

Bu testlerin amacı Mokka’nın tüm koşullarda kolayca kontrol edilebilir olduğunu kanıtlamaktı. Bunun yanı sıra sürüş keyfinin de yeterli olması gerekiyordu. Yaylar, amortisörler ve sürüş sisteminin ince ayarları yapıldı. Ayrıca aracın yazılımı ideal pedal hissi ve yeterli hidrolik direksiyon desteği için optimize edildi.

 

Model sadece İsveç’te test edilmediü Almanya’da da geliştirme sürecinin bir kısmı yürütüldü. Direksiyon ve süspansiyon ince ayarları Dudenhofen’de yapıldı. Bu çalışmalarla otomobillin virajları atak bir şekilde alması, kolay kontrol edilebilmesi ve sürüş yardım sistemlerinin mükemmel çalışması garantilendi.

 

Opel detaylar hakkında cimri davransa da, crossover modelin yüksek mukavemetli çelik ağırlıklı CMP platformunu kullanacağını biliyoruz. Bu sayede yeni model selefine göre 120 kg daha hafif olacak. Daha hafif olmasına karşın yeni Mokka mevcut modelle neredeyse aynı aks mesafesi ve lastik boyutlarına sahip.

 

CMP platformunun bir diğer önemli avantajı da yeni bir elektrikli versiyona imkan vermesi. Mokka-e adını alacak bu versiyon zemine monte pil paketiyle gelecek, bu da ağırlık merkezini alçaltırken burulma direncini %30 artıracak.

 

Opel Mokka bu yıl sona ermeden üretime girecek ve ilk teslimatlar 2021 yılı başlarında yapılacak.

Son Güncelleme : 14 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo