Yeni Jeep Wrangler Çarpışma Testlerinde İki Kez Ters Döndü!

Ototeknikveri     17 Mayıs 2020 11:45

IIHS (Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü) 2019 Jeep Wrangler’ı sürücü tarafı önden çarpma testinde kapaklanırken gösteren bir video yayınladı. Bu ilk kez yaşanıyor.

Yeni Jeep Wrangler Çarpışma Testlerinde İki Kez Ters Döndü!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok farklı açıdan göreceğiniz üzere Wrangler sabit bir bariyere çarpıyor ve ön taraf yamuluyor. Bu beklense de, asıl şaşırtıcı olan bu durumda Wrangler’ın adeta uçarak yan yatması.

 

Ne yazık ki bu bir kez gerçekleşmesi. Model üç farklı testten geçti ve bunlardan ikisinde bariyere çarptıktan sonra yan yattı.

 

Bu yan yatmaya karşın IIHS Wrangler’a en düşük not yerine “marjinal” yani sınırda bir geçer not verdi. SUV’nin sürücü tarafının iyi korunduğu ve cansız mankenin hareketlerinin iyi kontrol edildiği belirtildi.

 

Bununla birlikte yan yatmanın ekstra yaralanma riski yarattığına da dikkat çekildi ve önden çarpmalarda bunun kabul edilebilir bir şey olmadığı, bu yüzden not kırıldığı açıklandı.

 

Yan yatma durumunda otomobildekilerin dışarı fırlama riski ve bulunuyor. Bu da özellikle Wrangler gibi üzeri açık araçlarda büyük bir tehlike.

 

Bu arada IIHS ilk başta Wrangler’a iyi not verdiğini, çünkü FCA tarafından verilen çarpma testlerinde Wrangler’ın yan yatmadığını belirtti. Bu durum daha sonra IIHS tarafından yapılan testlerde ortaya çıktı. FCA duruma itiraz edip başka bir test yöntemi önerdi ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu testlerde de araç ikinci kez yan yattı.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo