Güncellenen 2021 Nissan Kicks e-Power Tayland’da Tanıttı

Ototeknikveri     18 Mayıs 2020 12:33

Nissan Kicks yarı kompakt SUV modelini hafif makyaj ve teknoloji güncellemeleriyle yeniledi. Otomobil ilk olarak 2016’da piyasaya sürülmüştü.

Güncellenen 2021 Nissan Kicks e-Power Tayland’da Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi 2021 Kicks’i Tayland’da tanıttı çünkü model Güney Asya piyasaları için bu ülkede üretiliyor. Nissan Kicks bölgede e-Power elektrikli güç aktarım sistemiyle sunulacak. Bu da Tayland’ı Nissan e-Power teknolojisinin Japonya dışında sunulduğu ilk ülke yapıyor.

 

E-Power teknolojisi benzinli motor desteğiyle elektrikli sürüş sağlıyor. 1.57 kWh lityum iyon pilden gelen güç e-Power 1.2 litre üç silindirli benzinli menzil uzatıcı motor ve elektrikli EM57 jeneratör / dönüştürücü motora aktarılıyor.

 

Sistemin toplam güç çıkışı 129 PS (127 hp / 95 kW), tork değeriyse 260 Nm. Tek pedallı sürüş deneyimi sunan otomobil Taylandlı müşteriler için elektrikli otomobillerin benimsenmesinde önemli bir aşama olacak.

 

Ekstra hızlanma gerektiğinde elektrikli motor hem pilden hem de yanmalı motordan güç alıyor. Yavaşlama esnasında benzinli motor çalışmayı durduruyor ve otomobil tamamen durana kadar pili şarj etmek için rejeneratif enerji kullanılıyor.

 

Kicks e-Power dört sürüş modu sunuyor: Normal, S (daha seri hızlanma ve fren), Eco (benzin tasarrufu) ve EV (yanmalı motoru kapatarak sadece elektrikli sürüş).

 

Stil bakımından 2021 Nissan Kicks e-Power ince LED farlar, bumerang biçimli LED gündüz farları ve dönüş sinyalleri, daha büyük V-Motion ön panjur ve revize edilen LED arka lambalar ile dikkat çekiyor. Müşteriler altı farklı renk seçeneğine sahip ve bunlardan dördü opsiyonel siyah tavan ile kombine edilebiliyor.

 

İç mekanda “Gliding Wing” kontrol paneli tasarımı, 7.0 inç ana ekran (opsiyonel 8.0 inç), direksiyon simidi ve koltuklar bulunuyor. En üst donanım seviyesi VL için Nissan iki tonlu siyah ve turuncu iç mekan teması sunuyor.

 

Nissan Kicks e-Power ayrıca 14 sürüş yardım sistemine sahip. Bunlar arasında Akıllı Sürüş, Akıllı Seyir Kontrolü, Akıllı İleri Çarpışma Uyarısı, Akıllı Acil Fren, Kör Nokta Uyarısı, Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Akıllı Çevre Monitörü ve Hareketli Obje Tespiti ile Akıllı Arka Ayna bulunuyor.

 

Haziran ayından itibaren otomobilin teslimatları Tayland’da başlayacak. Otomobilin başlangıç fiyatı 889.000 baht (27.730 dolar).

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo