Volkswagen Golf Mk8 Teslimatları Yazılımsal Sorunlar Nedeniyle Durdu

Ototeknikveri     18 Mayıs 2020 09:19

Yeni nesil Golf otomobillerde görülen yazılımsal sorunlar Volkswagen’in teslimatları belirsiz bir tarihe kadar durdurmasına yol açtı.

Volkswagen Golf Mk8 Teslimatları Yazılımsal Sorunlar Nedeniyle Durdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Resmi kaynaklar ve Alman yayınlarına göre yazılım sorunu özellikle otomobilin kaza durumunda acil servisleri aramasını sağlayan sistemle ilgili. Bu fonksiyon son iki yıldır Avrupa’da zorunlu.

 

Sorundan kaç otomobilin etkilendiği ve firmanın bu sorunu nasıl gidereceği henüz bilinmiyor. Volkswagen’in önümüzdeki günlerde bir geri çağırma yapıp yapmayacağını açıklaması bekleniyor.

 

Firmanın 15 – 21 Haziran tarihleri arasında yazılım güncellemesi yapması muhtemel. Bu arada Golf Mk8’in üretimi Almanya’da devam ediyor ancak tüm otomobiller bir çözüm bulunana kadar bayilere gönderilmeden bekletilecek.

Yeni Golf’ün havadan güncellemeleri ve benzeri teknolojilerinde de bazı sorunlar yaşanıyor. Bunlar da teslimatların ertelenmesinde önemli rol oynadı.

 

Birkaç ay önce Avrupa’da piyasaya çıkan beş kapılı hatchback selefinin başarısını katlayarak sürdürmeyi amaçlıyor. 410.779 adet satılan Mk7 Golf geçen yıl 2018’e kıyasla %8 düşüşle de olsa Avrupa’da en çok satılan otomobildi.

Almanya’da Golf’ün fiyatı 19.995 euro’dan başlıyor. Seride yeni çıkan 242 hp Golf GTI önden çekişli performans modeli ve 197 hp Golf GTD dizel ve 242 hp Golf GTE plug-in hibrit de bulunuyor. Golf GTI TCR, Golf R ve Golf Variant önümüzdeki aylarda çıkabilir.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo