Wuling’den Yeni Bir Elektrikli Daha: Rong Guang

Ototeknikveri     22 Mayıs 2020 03:40

Hong Guang Mini EV elektrikli otomobilin ardından, SAIC ve GM ortaklığının Wuling markası bir elektrikli model daha çıkardı.

Wuling’den Yeni Bir Elektrikli Daha: Rong Guang
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rong Guang EV adı verilen elektrikli kompakt minibüs, ticari ve bireysel amaçlı iki versiyonla geliyor. Eğer model gözünüze tanıdık geliyorsa haklısınız çünkü yanmalı motorla kullanılan Wuling Rong Guang minibüs daha önce de vardı. Şimdi ise araç elektrikli mobilite çağına taşınıyor.

İlk olarak 2008’de piyasaya çıkan Rong Guang, elektrikli sürüş sistemiyle Çin piyasasındaki ömrünü daha da uzattı.

 

Yanmalı motorlu kardeşiyle aynı boyutları sürdüren Rong Guang EV 3050 mm aks mesafesi ve 4490 mm genel uzunluğa sahip. Bu da 5.1 metreküp yük taşıma kapasitesi sunuyor.

Araçta 42 kWh pil paketi geleneksel AC şarj ve DC hızlı şarjı destekliyor. AC şarj kullanılarak pil yedi saatte tamamen doldurulabiliyor. DC hızlı şarj ile süre iki saate iniyor.

 

Sürüş mesafesi gövde tipine göre değişiyor. Ticari versiyon tam şarj ile 252 km gidebilirken, yolcu versiyonunda mesafe 300 km’ye çıkıyor.

Araçta ayrıca standart Rong Guang modelinden farklı olarak elektrikli hidrolik direksiyon (EPS) ve sürücü tarafında hava yastığı bulunuyor.

 

Wuling Rong Guang EV panel van için 83.800 yuan’dan (11.800 dolar), diğer versiyon için 89.900 yuan’dan (12.650 dolar) başlayan fiyatlarla satılıyor. Müşteriler Çin’de devletin elektrikli araçlara verdiği teşvikten de faydalanabiliyor.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo