Nissan, 20 bin çalışanını işten çıkarıyor!

Ototeknikveri     25 Mayıs 2020 04:03

Japon otomotiv devi Nissan, koronavirüs salgınının olumsuz etkileri nedeniyle dünya çapında tüm çalışanlarının yüzde 15’ini işten çıkartıyor.

Nissan, 20 bin çalışanını işten çıkarıyor!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok ülke koronavirüs pandemisinde hafifleme ve normalleşme dönemini yaşarken, ekonomide işler farklı. Salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri görülmeye devam ediyor. Aylarca kapalı kapan fabrikalar, artan maliyetler ve bozulan piyasalar markaları olumsuz etkiliyor. Örneğin, geçtiğimiz günlerde Alman üretici Volkswagen, 200’e yakın çalışanını işten çıkardığını duyurmuştu. Bu kez yeni gelen haberler ise Japonya’dan ve çok daha büyük sayıda bir işten çıkarma söz konusu. Krizden bir çıkış yolu arayarak maliyetlerini düşürmeye çalışan Nissan, tüm dünya genelinde yirmi bin çalışanı ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Verilen bu rakam oldukça büyük çünkü yirmi bin çalışan, şirketin tüm çalışanlarının yüzde 15’ini oluşturuyor.


Nissan için zor günler 

Japon üretici için bu süreç 20 yıldır görülmemiş bir durum. 1999 yılında yaşanan büyük dar boğazdan bu yana görülen en zorlu süreç olacağı bile söyleniyor. İşten çıkarma haberlerinin dışında şirketin Endonezya başta olmak üzere bazı fabrikalarını kapatması da gündemde. Kriz daha derinleşecek gibi görünüyor ve devletlerin markalara bu koşullarda ne kadar destek olacağı henüz bilinmiyor. 

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo