Volkswagen Grubu Jetta Markasını Çin Dışına da Taşıyacak

Ototeknikveri     25 Mayıs 2020 09:47

Çin’de faaliyete geçmesinden sekiz ay sonra, Volkswagen Grubu’nun Jetta markası 81.000 adet otomobil satışına ulaşmış durumda.

Volkswagen Grubu Jetta Markasını Çin Dışına da Taşıyacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sadece 2020 yılının Nisan ayında marka 13.500 adet otomobil teslim etti. Bu da dünya otomotiv piyasasının %1’i anlamına geliyor. Marka Çin’deki uygun fiyatlı otomobiller arayan genç müşterileri kendisine çekerek piyasa payını artırdı. Koronavirüs salgını sırasında insanların toplu taşımadan uzak durması da satışlarda olumlu etki yarattı.

 

Ocak – Nisan 2020 arasında Çin’de 38.000 adet Jetta otomobil satıldı.

 

Bu başarıyı takiben Volkswagen Grubu yeni giriş seviyesi markasını Çin dışına taşımayı planlıyor. Renault’un Dacia markasına bir rakip çıkartmakta yıllarca sıkıntı yaşayan Volkswagen Grubu, bu kez doğru yolda gibi görünüyor. Jetta Çin, ABD ve Avrupa’da popüler hale gelirken, kardeş marka Skoda Hindistan’a odaklanıyor.

Çin’in giriş seviyesi segmentini büyük ölçüde Great Wall ve Geely gibi yerel üreticiler ve diğer Asyalı markalar domine ediyor. Volkswagen’e göre giriş seviyesi otomobil satın alan müşterilerin %80’i ilk otomobilini satın alıyor.

 

Jetta serisi şu an bir sedan (VA3 ya da Çin’deki eski adıyla VW Jetta) ve iki SUV’den (VS5 ve VS7) oluşuyor. Bunların hepsi Chengdu’da VW ve FAW ortak girişiminin tesislerinde üretiliyor.

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo