FIAT Tipo (Egea) Türevi Kompakt SUV’ler Planlıyor

Ototeknikveri     25 Mayıs 2020 10:31

Hiçbir Tipo’nun SUV’e dönüştürülebileceğini düşündünüz mü? FIAT yöneticisi Olivier Francois kompakt otomobilin yeni neslinde böyle bir versiyon bunulabileceğini söyledi. Bu model Volkswagen T-Roc, Hyundai Tucson ve benzerleriyle rakip olabilir.

FIAT Tipo (Egea) Türevi Kompakt SUV’ler Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FIAT yöneticisi Olivier Francois, AutoExpress ile bir röportaj gerçekleştirdi ve Tipo’nun finansal açıdan daha karlı olan SUV alanına doğru yönelmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

 

FIAT yeni nesil Tipo’nın geliştirilmesinde pek çok alternatife sahip. Hatchback, sedan ve station modeller korunarak station model bir Kia Xceed rakibi olarak konumlandırılabilir. Seri bir kompakt crossover ile genişletilebilir ya da diğer versiyonlar tamamen sonlandırılarak sadece bir Tipo SUV yapılabilir.

 

Francois, “Qashqai gövde stilinde aile ulaşımı uygun bir formül olabilir. Skoda, Seat, Kia ve Hyundai gibi uygun fiyatlı markalar şu an başarılı. Biz de bunların arasındayız. Keşke bütçe konusunda hassas müşterilerimiz için bu tip bir modelimiz olsaydı. Fazla gecikmeden bu boşluğu doldurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Fiat’ın bu planlarının FCA – PSA tarafından da desteklenmesi bekleniyor hatta Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross ve Opel Grandland X gibi modellerin platformları planlanan SUV’ye verilebilir.

FIAT Yine Bir Süpermini İstiyor

İtalyan marka ayrıca yeniden bir süpermini model yapmakla ilgileniyor. Punto’nun üretimi birkaç yıl önce sona erdi. Dolayısıyla Fiat’ın şu an Volkswagen Polo ya da Renault Clio ve benzerleri için rakibi yok. Bu model için de PSA’dan destek alınabilir. PSA bu alanda Peugeot 208 ve Opel Corsa gibi modelleriyle yarışıyor.

 

Francois bu projenin sürekli ertelendiğini ancak nihayet geliştirme sürecine başlandığını söyledi. Yönetici yine de detay vermek için çok erken olduğunu belirtti.

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo