Fiat 500X ve 500L Yeni Nesilde 500XL Adı Altında Birleşecek

Ototeknikveri     27 Mayıs 2020 01:05

Fiat 2012 ve 2014 yıllarında çıkan ve Jeep Renegade ile aynı platformu paylaşan 500L minivan ve 500X SUV modellerini terk etmeyi planlıyor.

Fiat 500X ve 500L Yeni Nesilde 500XL Adı Altında Birleşecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki modelin yerine yeni nesilde tek model geleceğini firmanın yöneticisi Olivier Francois açıkladı. AutoExpress ile konuşan Francois iki modelin yerine geçecek yeni otomobile 500XL adı verileceğini söyledi.

 

Francois “Elektrikli bir versiyon ve günümüz eğilimlerine daha uygun bir kaporta stili düşünüyoruz. Bu çok yakın bir zamanda olmayacak, örneğin hemen bu yıl sonu görmeyi beklemeyin.” dedi.

 

500X ve 500L’nin yerine geçecek 500XL’nin bir tür crossover olacağı, yüksek sürüş pozisyonu ve geniş bir iç mekan sunacağı anlaşılıyor. Yeni modelin 500 modelinden ilham alan bir ön panjura sahip olacağı konuşuluyor. İki model teknik özelliklerini de paylaşırsa bu şaşırtıcı olmaz.

Fiat ayrıca Nissan Qashqai ve benzerleriyle rakip olacak daha büyük bir crossover model de planlıyor. Yeni nesil Tipo (Egea) ailesinin parçası olacak modelin bu ailedeki diğer versiyonların yanında mı sunulacağı yoksa diğerlerinin yerini mi alacağı henüz bilinmiyor.

Fiat geçen yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Centoventi konseptinin üretim modeline de onay verdi.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo